Vier de meivakantie in het Tropenmuseum

Meivakantie in Tropenmuseum

Het is volop lente in het Tropenmuseum! Breng een bezoek aan het museum en haal de lente in je bol met vrolijke lenteactiviteiten. Van een lenterondleiding en een avontuurlijke speurtocht tot zelf een caleidoscoop maken en Caraïbische steeldrums bespelen. Het kan allemaal tot en met 8 mei in het Tropenmuseum!

Lenteactiviteiten in de weekenden

De zaterdagen tijdens de meivakantie staan in het teken van muziek. Kinderen nemen dan deel aan een begeleide reis langs muziekinstrumenten over de hele wereld. Aan het eind van het programma leren de kinderen zelf een liedje spelen op Caraïbische steeldrums. Laat je op de zondagen luchtig lenterondleiden langs de topstukken van het museum; leuk voor jong en oud. Kleuters maken op de zondagen een bijzondere museumervaring mee: dwerghertje Kantjil uit Indonesië neemt de kinderen mee op reis langs allerlei dieren in het museum. Bij elk museumdier is er een andere activiteit: luisteren, kijken, zoeken, zingen en fantaseren.

Dagelijkse lenteactiviteiten

Iedere dag tijdens de meivakantie mogen kinderen een caleidoscoop met Islamitische patronen maken! Avontuurlijke bezoekers volgen een dierenspeurtocht of verkennen zelf met het doe-boek Buiten westen het museum. Elke dinsdag laat je een tijdelijke lentetatoeage laten zetten in de vorm van vrolijke hartjes of bloemen. Daar bovenop is in de meivakantie de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko elke dag geopend in Tropenmuseum Junior. Reserveren hiervoor is noodzakelijk.

Meivakantie in het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is tijdens de meivakantie elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Combineer je bezoek aan het museum met een lunch op het ruime terras van grand café De Tropen of een wandeling in het naastgelegen Oosterpark. Voor meer informatie over de activiteiten tijdens de meivakantie, reserveren en prijzen, kijk op www.tropenmuseum.nl en tropenmuseumjunior.nl

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.