Vier je verjaardag in een vulkaan of ga heli-skiën op huwelijksreis

Celebration Stopover Buddy Icelandair
icelandair iceland

Maak jij een stopover in IJsland? Blaas dan verjaardagskaarsjes uit in een vulkaan of spot tijdens je jubileum het noorderlicht vanuit een natuurlijke hotspring. Natuurlijk kun je ook die ene langverwachte promotie vieren Beyond the Wall met een lokale Game of Thrones expert. Icelandair doet er de komende maanden alles aan om van jouw stopover een onvergetelijke ervaring te maken. Met haar kersverse en kosteloze Celebration Stopover Buddy-service nodigt de vliegmaatschappij alle Trans-Atlantische passagiers uit om halverwege de reis met behulp van een local buddy een feestelijk avontuur op IJsland te beleven.

58% van reizigers wil ‘local experience’

Authentieke lokale ervaringen zijn in trek bij reizigers, maar door ons druk bezette bestaan hebben we maar weinig tijd om dit te plannen. Dat bleek uit onderzoek dat Icelandair eind 2015 uitvoerde onder 11.000 reizigers uit elf landen, waaronder Nederland. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan er graag op uit te trekken met locals. Een local weet namelijk als geen ander de hidden gems van een land te vinden. Daarom introduceerde Icelandair eerder dit jaar de Stopover Buddies. Deze buddies namen toen passagiers tijdens hun stopover op IJsland 24 uur lang op sleeptouw om ze een lokale reiservaring te bezorgen én geld en tijd te laten besparen.

Vier je feestje!

Op veler verzoek is de service nu terug, maar dan in een gloednieuw jasje! Reizigers die een stopover boeken, kunnen daar kosteloos een Celebration Stopover Buddy bij aanvragen. Een lokale Icelandair-medewerker, de piloot die je erheen vliegt of zelfs de CEO zet zijn of haar lokale expertise in om een speciaal feestje voor jou te bouwen. Niet alleen weten de buddies de mooiste plekjes van het eiland te vinden, ook hebben ze goede connecties met andere locals die een extra bijzondere wending geven aan jouw speciale dag. Van het plannen van het perfecte huwelijksaanzoek in een gletsjer tot het meedoen aan een Viking clap in een lokale voetbalwedstrijd!

Op z’n IJslands

Behalve het vieren van een persoonlijke mijlpaal, is het ook mogelijk een typisch IJslandse festiviteit mee te maken. Denk aan The Days of Darkness eind oktober, de komst van de IJslandse Yule Lads in december, het Winter Lights Festival en Women’s Day in februari. En natuurlijk Annual Beer Day in maart. Van 2-6 november vindt Icelandair’s beroemde Airwaves festival in Reykjavik plaats, waar dit jaar onder andere Björk te zien is. Een Celebration Stopover Buddy kan een meet & greet voor je regelen met een van de IJslandse bands. Of laat je meenemen naar een geheime jamsessie of spectaculaire afterparty bij een local thuis.

Celebration Stopover Buddies

De Celebration Stopover Buddies zijn beschikbaar voor trans-Atlantische Icelandair passagiers tot en met 31 maart 2017. CEO Birkir Hólm Guðnason: ‘Door onze Stopover Buddy-service terug te brengen met het thema celebrations, helpen we passagiers onvergetelijke herinneringen te maken tijdens een Icelandair stopover. En dit dankzij de lokale inzichten en connecties van onze buddies. Met hun passie brengen ze passagiers op plekken ver weg van de gebaande paden en verrijken ze hen met een stukje lokale cultuur en verantwoord toerisme.’ Benieuwd hoe je een buddy kunt aanvragen? Check www.icelandair.nl/stopover-buddy

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.