Vier een zomer vol culturen op het DÂK van Rotterdam

DAK Rotterdam

Van 21 juli tot en met 13 augustus gaat heel Rotterdam DÂK weer op. Ook dit jaar verrijst het pop-up stadspark om de hoek van de populaire Witte de Withstraat op APCOA Parking Westblaak. DÂK is de plek bij uitstek om de Rotterdamse zomer te vieren, met live optredens, salsa en reggae avonden, Rotterdamse DJʼs, en sport.

Pop-up stadspark

Drie weken lang is een betonnen, maar groene parkeergarage in het centrum van Rotterdam omgetoverd tot zomers stadspark. Op DÂK geniet van je (live) muziek uit alle windstreken, drink je biertjes en zomerse frozen margaritaʼs en staan de tafeltennis en hoepels klaar voor een gezond portie lichaamsbeweging. Je eigen eten grill op barbecues die woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 roodgloeiend staan.

Wereldreis

Kinderen maken op DÂK hun eerste wereldreis. Op deze reis worden ze meegenomen in de muziek en dans van andere culturen. Hun ouders kunnen in de tussentijd het fanatieke kind in zichzelf terugvinden rond de tafeltennistafel. Iedere dag waan je je in een ander werelddeel, met muzikanten uit Maleisië, Cuba, Turkije en natuurlijk Rotterdam. Op zaterdag is ʻSportdâkʼ terug, met een jeu de boule, tafeltennis en zelfs een trefbaltoernooi!

Social BBQ

Een vakantie is vaak al duur genoeg, dus kosten besparen en gezellig eten doe je aan de Social BBQ. Neem je eigen eten mee en beried dit zij aan zij met vrienden – en volslagen vreemden. Voor degenen die in de watten gelegd willen worden, staan de BBQties klaar, met biologische ham-, maar ook verschillende vegetarische burgers. Door daarnaast ook op een leuke manier aandacht te vragen voor gescheiden afvalinzameling, poogt het festival haar footprint zo klein mogelijk te houden.

DAK Festival

Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 16:00 – 23:00 uur. Zaterdag van 14:00 – 23:00 uur en zondag van 14:00 – 22:00 uur.

Locatie: Kromme Elleboog, Rotterdam
Website: www.dak-rotterdam.nl
Facebook: facebook.com/dakrotterdam

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.