Vier de zomer op het eiland van Manhattan: Governors Island

Governors Island

Van militaire basis naar picknick get together

Governors Island is op nog geen halve kilometer van Manhattan en Brooklyn te vinden en heeft het beste uitzicht op het Vrijheidsbeeld. Het is de perfecte break om de stadsdrukte even te ontvluchten en te genieten van het culturele en recreatieve aanbod op deze unieke plek in middenin New York City.

Geschiedenis

Leer alles over de historie van deze buurt in Castle Williams en Fort Jay. In het weekend zijn er meerdere rondleidingen. Langs Colonels Row zijn allerlei historische huizen en kantoren te vinden. Bezoek Soissons Landing voor een interactieve beleving van de geschiedenis en toekomstplannen van het eiland.

Kunst en cultuur

In de zomer kun je dansen en genieten van de late uren zon tijdens één van de vele gratis festivals, optredens en tentoonstellingen op het eiland. De jaarlijkse tentoonstelling van het ‘Open Studios’ event is te bezoeken in het LMCC Arts Center.

Recreatie

Governors Island heeft kilometers aan autovrije fietspaden; dit maakt het eiland de perfecte fietsbestemming. Wil je ultiem ontspannen? Ga dan naar Hammock Grove, Nolan Park of Parade Ground. Met een speeltuin, mini-golf baan en heuze boomhut zijn Hammock Grove en Parade Ground ook ideaal om te bezoeken met kinderen.

Eten

Plaatselijke lekkernijen en zomers snoep vind je op  het eetplein van Liggett Terrace. Voor speciale maaltijden is Kin Avenue een must-visit. Hier vind je een unieke mix van traditionele Amerikaanse, Caribische, Mexicaanse, Indiase, Thaise, Midden-Oosterse en Vietnamese gerechten.

Meer informatie

Voor meer informatie over New York City zie www.nycgo.com en volg NYC & Company via Instagram, Facebook en Twitter. Of bekijk de korte online documentaire met alle highlights en must-sees dat Governors Island te bieden heeft.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.