Vier tot en met 21 augustus de zomer in Museum Volkenkunde

Zomer in Museum Volkenkunde 2016

Een zonovergoten dag of juist een beetje miezerig? De zomer in Museum Volkenkunde zit bomvol met de meest leuke activiteiten voor binnen én buiten. Verdien zomerkracht met de nieuwe game in het WereldLab of doe mee met de workshops, waaronder Kung Fu of Gelukshangers maken. In juli en augustus is het museum ook op maandag geopend.

Wil je zelf op pad door het museum? Dat kan! Met de interactieve route door de tentoonstelling DE BOEDDHA kom je een heleboel te weten over deze populaire wereldgodsdienst. Veel te mooi weer om binnen te blijven? Dan biedt de museumtuin uitkomst! Neem een kijkje in de metershoge Tipi waar allerlei indianenspelletjes te doen zijn. Bouw je eigen Singosari tempel of ga lekker picknicken aan de waterkant.

Zomerkrachten

Museum Volkenkunde staat vol met voorwerpen die bijzondere krachten hebben. In iedere museumzaal verdien je twee krachten door vragen te beantwoorden, geheimschrift te ontcijferen en opdrachten uit te voeren. Of verzamel ze buiten met het spelen van de spelletjes bij de Tipi in de tuin. Alle zomerkrachten verzameld? Dan verdien je een stoere tattoo!

Workshops deze zomer het museum

Zin om creatief aan de slag te gaan? Doe dan mee met de workshops en maak een prachtige bloemslinger, wensvlaggetjes of een gelukshanger. Bij behoefte aan wat meer pit sluit je aan bij de workshop Kung Fu of Taiko (Japanse drum). Op verschillende dagen luister je ook naar het verhaal over prins Siddhartha die later de Boeddha werd. En natuurlijk is er ook voor de allerkleinsten van alles te doen. Die maken een ritje in de Wilde Bus of doen een van de vele kleuterspeurtochten.

Laatste kans bezoek aan DE BOEDDHA

Nog tot en met 14 augustus kun je een bezoek brengen aan de succesvolle tentoonstelling DE BOEDDHA. Reis langs belangrijke boeddhistische plaatsen en maak kennis met de belangrijke kenmerken van deze godsdienst. Zo ga je helemaal Zen de zomervakantie in!

Vanaf 23 september is de tentoonstelling DE BOEDDHA te zien in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Twee uitjes ineen

Combineer een museumbezoek met een zomerse picknick in de museumtuin. Neem je eigen spullen mee en zoek een plekje in de zon. Of doe lekker makkelijk en laat je verrassen met de picknickmand van Café Abel en vier de zomer in Museum Volkenkunde!

Meer informatie? Surf dan naar de website van Museum Volkenkunde.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.