Verenigde Staten ultieme bestemming voor een rondreis

Verenigde Staten

Nederlandse reizigers zien de Verenigde Staten als het ideale land om in rond te reizen. De overige droombestemmingen liggen óók buiten Europa. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1500 Nederlandse reizigers door Rondreis.nl.

Er werd gevraagd naar het favoriete land om in te reizen. De VS scoort met 12,2 procent het best en wordt geroemd om haar ‘afwisselende landschappen’, ‘spectaculaire steden’ en ‘eindeloze reismogelijkheden’. De VS blijft daarmee Australië (10,6%) en Nieuw-Zeeland (8,5%) voor.

IJsland meest geliefd in Europa

Nederlanders ontdekken het liefst verre bestemmingen. Meer dan 90 procent van de reisliefhebbers geeft de voorkeur aan een land buiten Europa. Indonesië en Zuid-Afrika staan op plek vier en vijf, gevolgd door Canada, China en Argentinië. Ruim 25 procent van de reizigers kiest voor een Aziatisch land.

Pas op plek vijftien staat de eerste Europese bestemming: IJsland, even later gevolgd door Noorwegen. Als reden voor het prefereren van een verre reis worden ‘de mooie natuur’, ‘exotische cultuur’, ‘het aangename klimaat’ of ‘het lekkere eten’ vaak genoemd.

[tabs ]

[tab title= “De top 10 landen voor een rondreis”]

1. Verenigde Staten (12,2%)
2. Australië (10,6%)
3. Nieuw-Zeeland (8,5%)
4. Indonesië (6,3%)
5. Zuid-Afrika (5,9%)
6. Thailand (4,7%)
7. Canada (4,6%)
8. China (2,4%)
9. Argentinië (2,3%)
10. Vietnam (2,2%)

[/tab]

[/tabs]

Beste-rondreis-landen-per-continent

 

 

 

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.