Een veerkrachtig pinksterweekend in Afrika Museum

Wereld vol veren - Foto Alejandro Aquire

Op zondag 4 en maandag 5 juni staat er een veerkrachtig programma bij de tentoonstelling Wereld vol Veren op de agenda van het Afrika Museum. Bezoek de tentoonstelling en doe mee aan de workshops, rondleidingen of luister naar verhalen over veren en vogels. Een mooi uitje voor komend Pinksterweekend! 

De tentoonstelling laat de bijzondere verencollectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen zien, afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers zoals Jean Paul Gaultier en Thierry Mugler, vogels in alle soorten en maten, talrijke verhalen en interessante feiten.

Dromenvanger

Maak je eigen dromenvanger die over je waakt als je ligt te slapen. De dromenvanger komt oorspronkelijk van de Ojibwe uit Noord-Amerika. Leuke dromen worden door de dromenvanger doorgelaten en slechte dromen blijven erin hangen.

Rondleiding

Kom alles te weten over de tentoonstelling Wereld vol Veren. Luister en bekijk de mooiste verenobjecten uit de museumcollectie die vanwege hun kwetsbaarheid zelden worden getoond.

Baba vertelt verhalen over vogels en veren

Baba vertelt een prachtig Afrikaans verhaal over vogels en veren. Dankzij zijn vader heeft Baba het verhalen vertellen met de paplepel ingegoten gekregen.

Wereld vol Veren met Pinksteren

Zondag 4 en maandag 5 juni
10:00 – 17:00 uur
Rondleidingen | 12:30 en 13:30 uur
Workshop | 12:00 – 16:00 uur
Verhalen | 14:00 en 15:30 uur
Gratis activiteiten | Reserveren niet nodig
Regulier museumentree, Museumkaart geldig

Voor meer informatie, surf naar afrikamuseum.nl.

Foto: Alejandro Aquire

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.