Van spelen met taal tot cross cultural storytelling

Storytelling

Wat kun je voor boeiends doen met taal op het podium? Met welke valkuilen moet je rekening houden als je verhalen uit niet-eigen culturen vertelt? Hoe zet je je lijf in bij het vertellen? Laat je inspireren door ervaren vertellers, dichters en schrijvers en bezoek de Workshopdriedaagse van Productiehuis De Verhalenboot van 31 mei tot en met 2 juni.

Dagelijks zijn er meerdere workshops te volgen in de kunst van het woord. Voor beginners en gevorderden. De workshops worden gehouden in De Statenzaal, Diezerstraat 80 in Zwolle.

Cross cultural storytelling – Mara Menzies

Verhalen overstijgen doorgaans de verschillen tussen culturen, maar vandaag de dag kan het vertellen van verhalen uit andere culturen ook moeilijkheden geven. De Schots-Keniaanse verteller Mara Menzies reist de hele wereld over en gebruikt haar ervaring in cross-cultureel vertellen om samen met de deelnemers te onderzoeken hoe we als vertellers moeten navigeren in dat almaar grimmiger wordende landschap.

In deze interactieve workshop hervertel je verhalen uit allerlei culturen en onderzoek je hoe anders ze worden verteld en ontvangen door mensen met verschillende achtergronden. Je kijkt hoe verhalen veranderen en zich aanpassen wanneer ze reizen en je experimenteert met verschillende manieren om een verhaal authentiek te maken. Geschikt voor vertellers met enige ervaring. In goed te volgen Engels. 
Zondag 2 juni, 14.30 – 17.00 uur.

Veelzijdig aanbod

En zo zijn er nog meer interessante workshops te volgen! Het aanbod is veelzijdig. Zet in één workshop de verhaallijn van je toekomstige boek op papier. Werk aan originaliteit in het schrijven door je clichés bij de kop te pakken. Schrijf een denderende ruzie in dialoog, of juist een liefdesscène. Leer de beginselen van het vertellen van een goed verhaal. Verdiep je in de techniek van het schrijven van een boeiend verhaal. Het zijn voorbeelden van wat je kunt leren tijdens de Workshopdriedaagse. 

De andere workshops:

  • Spelen met taal op het podium – Paul Groos
  • Een goed verhaal schrijven – Pauline Durlacher
  • Er was eens…. (hoe kom ik van m’n clichés af) – Pauline Durlacher
  • Herken de kansen in jouw verhaal (plotting) – Joke van Vliet 
  • Een goed verhaal vertellen – Raymond den Boestert
  • Kitchen to  Castle – bring the locations in your stories to life – Shona Cowie (ENG)
  • Zeggen, liegen en verzwijgen – Merel Bruning

De Workshopdriedaagse wordt georganiseerd door Productiehuis De Verhalenboot, in samenwerking met De Vertelacademie NL/BE en De Schrijversvakschool Groningen/Noord-Nederland. De workshops zijn geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Elke workshop duurt tweeënhalf uur en kost 45 euro.

Je kunt via www.deverhalenboot.nl/workshopdriedaagse een kaartje bestellen.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.