Vakantiebeurs: Ras al Khaimah gastbestemming

Voor de vijftigste keer inspireert Vakantiebeurs met de laatste reistrends, de beste vakantietips en de nieuwste vakantiebestemmingen. Vakantiebeurs viert feest, samen met gastbestemming Ras Al Khaimah, één van de zeven emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten rijk is.

De vijftigste verjaardag van Vakantiebeurs gaat niet onopgemerkt voorbij. Speciaal voor deze jubileumeditie wordt onder meer tussen hal 7 en hal 12 een festivaltent opgezet waar 50 jaar Vakantiebeurs gevierd wordt in de sfeer van bekende internationale feesten, zoals Braziliaans carnaval, St. Patricks Day en Chinees Nieuwjaar. Met drakendans, een kungfushow, sambadansers en een travelpubquiz.

Onontdekte parel als gastbestemming

De 50ste editie wordt gevierd met een gastbestemming: Ras al Khaimah. Met emiraat Ras al Khaimah is een traditie in ere hersteld. “Ras al Khaimah is een onontdekt pareltje in het Midden-Oosten; mooie stranden, woestijn, mangroven én indrukwekkende gebergten komen hier samen”, zegt Brandmanager Vakantiebeurs Bart Meijer.

Verre bestemmingen tot West-Europa

Kenmerkende werelden op Vakantiebeurs keren terug. Van Verre Bestemmingen in hal 11 en 12 tot Zuid-Europa & De Mediterranee in hal 7 en 8, en Centraal- & West-Europa in hal 9 en 10. Evenals de themaroutes voor onder meer kinderen en actieve fiets- en wandelreizigers.

Tijdens deze editie doe je je op liefst negentien wereldterrassen – van het USA Café tot de Caribbean Village en van de Oostenrijkse Bierstube tot het Bella Italia Terras – tegoed aan bestemming gerelateerde lekkernijen. Reisorganisaties en verkeersbureaus verzorgen in veertien theaters inspirerende bestemmings- en reispresentaties.

Vakantiebeurs 2020

Vakantiebeurs 2020 kenmerkt zich traditiegetrouw door persoonlijk contact van bezoekers met locals, experts van reisorganisaties en travel influencers. Voor advies, ‘geheime’ spots en de beste tips. Zeker ook voor gezinnen met kinderen. Zo wordt een kidszone ingericht, is er mogelijkheid om te zeilen en suppen in een waterbak, worden een reuzenrad en een klimmuur geïnstalleerd, en kun je racen in F1-simulatoren en introduceert TUI een escaperoom.

Editie 2020 vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari.

De beurs bezoeken? Surf dan naar www.vakantiebeurs.nl voor meer informatie.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.