Vakantiebeurs Bijzondere Reizen 2015

Vakantiebeurs Bijzondere Reizen

Op zaterdag 24 en zondag 25 januari 2015 vindt in Amsterdam de tweede editie van de Vakantiebeurs Maastricht en Vlaanderen voor Bijzondere Reizen plaats.

In Amsterdam en Maastricht staan gezamenlijk meer dan 285 gespecialiseerde touroperators klaar om in overleg met de bezoekers maatwerkreizen samen te stellen die van de norm afwijken. In Amsterdam en Maastricht vind je specialisten die je meevoeren in de wereld van bijzondere hotels, voettrajecten die nog niemand deed, Poolreizen, treinreizen met luxueuze treinwagons door India, Huizenruil met een Mongoolse familie en meer.

Goedkope woestijnreizen en treinreizen door Siberia, niet standaard, zoals stedentrips en campingvakanties in overvolle vakantielanden en meer kun je vinden in Amsterdam en Maastricht. Hier moet je niet vragen naar een hotel en een vlucht, maar naar wat je kunt doen in het land van je keuze.

Voor het zuiden van het land en voor de Vlamingen vindt de Vakantiebeurs Bijzondere Reizen plaats in Maastricht op 24 en 25 januari in het Mecc. De vakantiebeurs Bijzondere Reizen Maastricht en Vlaanderen heeft zich in korte tijd geprofileerd tot volwaardige tegenhangers van de traditionele vakantiebeurzen met deze editie ruim 75 presentaties.

Lees hier een interview met wereldreizigers Boudewijn Richel, Judith Spiegel en Michiel Krielaars door Munda de la Marre over hun bijzondere reizen.

[tabs ]

[tab title= “Lezing Koerdistan”]

Thema lezing Yvonne van Der Bijl op zaterdagmiddag 24 januari 14.00 uur over speciale bestemming Koerdistan.

Koerdistan: ‘A place to go’ door Yvonne van der Bijl, auteur van het net verschenen boek: “Kurdistan a companion”.
Ondanks dat je denkt “misschien wat later”, is het nieuwe land Koerdistan in onder meer het oosten van Irak Isis-vrij en één van de meest interessante streken om nu te bereizen. [/tab]

[/tabs]

Afbeelding:  Canyon, north eastern Kurdistan van Jim Gordon op Wikimedia, onder licentie:  Creative Commons Attribution 2.0 Generic.

Deze kloof ligt in het noorden van Irak – ook wel bekend als een deel van Koerdistan. Naast een gemeenschap van Koerden, vind je hier Arabische, Armeense, Assyrische, Azerische, Joodse, Ossetische, Perzische en Turkse gemeenschappen. De meeste bewoners zijn moslim, tevens zijn christenen, joden, jezidi’s, alevieten en zoroastristen in de regio vertegenwoordigd. Ook worden de religies Yarsan (een sjiitische soefi-orde), Sarayi, Bajwan, Shabak en Sarli gepraktiseerd.

 

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.