Uitgebreid Syrisch buffet op zaterdag 6 en 13 april

Meals Unite

Op het samen-eten-boekings-platform Meals Unite is een nieuwe aanbieder te vinden: de Syrische Jay Asad biedt er op zaterdag 6 en 13 april een uitgebreid Syrisch buffet aan. Locatie is de voormalige Bijlmerbajes aan de Wenckebachweg in Amsterdam, waar Asad – ondernemer pur sang – na het verkrijgen van zijn vluchtelingenstatus in Nederland, zijn bedrijf StartUp Kitchen oprichtte voor Syrische catering, bedrijfsuitjes en kookworkshops.

Bijlmerbajes

Er wordt op 6 en 13 april 2019 gegeten op het terrein van de Bijlmerbajes, waar Jay samen met zijn gepassioneerde koks een Syrisch buffet bereidt. Aanmelden kan via mealsunite.com en de kosten voor een maaltijd bedragen 55 euro incl wijn. ‘Een warme ervaring voor alle deelnemers’, zegt Asad hierover. Met zijn ruim dertig jaar internationale zakelijke ervaring lanceerde hij tijdens zijn glansrijke internationale carrière veel bedrijven in de sectoren Horeca, Voeding en Recreatie. ‘Dat succes ligt achter mij, maar hier zie ik volop nieuwe kansen. Ik ben zelf drie jaar geleden uit Syrië naar Nederland gevlucht en ben vastbesloten om mede-vluchtelingen te helpen hun ambitie te realiseren en ook hen te helpen hun eigen bedrijf op te zetten.’

Samen eten verbindt

Niets verbindt meer dan samen eten, zo vindt Meals Unite intiator René Bakker. Als het aan hem ligt, eet niemand alleen deze lente. ‘Bij Meals Unite vinden we samen eten leuker dan alleen. We zijn een soort LinkedIn live, waarbij mensen elkaar persoonlijk en op een meer informele manier leren kennen: aan tafel. Je leert nieuwe mensen kennen, komt in aanraking met culturen die je nog niet kende en wie weet ontmoet je de liefde van je leven. It’s all in a meal!’

Over Meals Unite

Meals Unite is een sociaal platform dat mensen via maaltijden verbindt. Je kunt als host een maaltijd plaatsen en als gast bij anderen aanschuiven. In september is het platform officieel gelanceerd en het begint zijn vruchten af te werpen. Het platform verbindt mensen die graag (thuis) voor anderen koken met mensen die graag samen eten. Buurtgenoten, bekenden en onbekenden schuiven aan om een maaltijd te delen en te praten over wat er zoal ter tafel komt. De webapp is altijd en overal toegankelijk en het aanmelden voor of aanmaken van een meal is supersimpel. Samen eten verbindt, overal ter wereld en in elke cultuur. Zie voor meer info MealsUnite.com.

Aanmelden kan via mealsunite.com en de kosten voor een maaltijd bedragen 55 euro incl wijn.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.