Tweede GEISHA Ladies Night 28 maart in Museum Volkenkunde

GEISHA Ladies Night

Museum Volkenkunde in Leiden organiseert op zaterdag 28 maart 2015 voor de tweede maal een Ladies Night aansluitend bij de tentoonstelling GEISHA. De eerdere editie, al weken voor aanvang uitverkocht en een enorm succes, vroeg om een herhaling.

Aanstaande zaterdag kunnen bezoeksters genieten van bijzonder populaire activiteiten als een Kimono modeshow, een Japanse theeceremonie, een rijk aanbod aan workshops en natuurlijk de speedrondleidingen door de expositie GEISHA. De indrukwekkende Japanse openingsact, demonstraties ‘Sushi maken’ en Kalligrafie en een Japanse markt maken de avond compleet. Wie dit avondje ‘ladies only’ niet wil missen, doet er goed aan zo snel mogelijk kaarten te reserveren want ook deze keer gaat de voorverkoop hard!

Origami en Manga

Na de knallende opening in de museumtuin, kunnen bezoeksters van de GEISHA Ladies Night zich inschrijven voor de verschillende workshops. Het aanbod is bijzonder gevarieerd. Tijdens de workshops Origami, Manga, Temari, Kanzashi of Kokeshi kunnen de ladies creatief aan de slag. Wie meedoet aan de workshop Do-In brengt, door middel van massagetechnieken en meditatie, lichaam en geest weer in balans. Niet meteen zelf aan het werk? Neem dan een kijkje bij de demonstratie ‘Sushi maken’ of bij de Japanse theeceremonie.

Speedrondleidingen

Natuurlijk mag een speedrondleiding door de tentoonstelling Geisha die avond niet ontbreken. Deze expositie over het wereldberoemde Japanse stijlicoon is vanaf de opening in oktober 2014 een ongeëvenaard succes. Inmiddels hebben al meer dan 70.000 bezoekers kennis gemaakt met dit stereotype van Japanse esthetiek. Een bezoek aan de tentoonstelling is een ontmoeting met deze mysterieuze gezelschapsdame, maar bovenal met de vrouw áchter het masker; haar kracht, talent en toewijding. Een exclusieve kijk in de wereld van de cultuur van de Japanse elite.

Japans shoppen

En natuurlijk kan er ook uitgebreid gewinkeld worden. De Japanse markt biedt een rijk assortiment waaronder prachtige sjaals, verschillende soorten Japanse thee en bijzondere accessoires. Maar ook in de Museumshop is een gevarieerd aanbod van Japanse artikelen te vinden, zoals kimono’s, traditionele Kyoto parasols, Furoshiki, traditionele textielen voor het inpakken van producten, keramiek, boeken en tal van leuke meeneemcadeautjes. Nog even gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje of een drankje? Dat kan in het Museumcafé, waar naast zoete lekkernijen ook maaltijdsoepen voor de hartige trek worden geserveerd.

GEISHA Ladies Night

Datum: zaterdag 28 maart 2015
Tijd: 18.30u-22.00u (zaal open: 18.00u)
Waar: Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden
Entree: €17,50, alleen via voorverkoop via volkenkunde.nl/nl/ladies-night-geisha.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.