Tropenmuseum in Nederlandse Gebarentaal tijdens Werelddovendag

ZieZo Marokko in Tropenmuseum

Zaterdag 24 september, tijdens Werelddovendag, biedt het Tropenmuseum voor het eerst programma’s aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Het museum wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Vanaf nu kunnen doven en slechthorenden die NGT beheersen de collectie van het museum ontdekken.

De wereldse objecten van het Tropenmuseum vertellen stuk voor stuk een bijzonder verhaal. Tijdens de interactieve programma’s in NGT ontdekken bezoekers waar deze objecten over gaan. Er worden vragen gesteld en de museumdocenten dagen bezoekers uit om met elkaar te delen wat ze bespeuren.

Voor volwassenen en kinderen

Volwassenen krijgen een rondleiding aangeboden langs de vaste collectie van het Tropenmuseum. Kinderen vanaf 6 jaar bezoeken de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior. Beide programma’s worden begeleid door dove museumdocenten die het trainingsprogramma Musea in Gebaren hebben gevolgd. Alle programma’s zijn volledig in gebarentaal, er is geen stemtolk aanwezig.

Beide programma’s duren 1,5 uur en worden op zaterdag 24 september twee keer aangeboden.

Toegankelijk voor iedereen

Na de lancering op Werelddovendag biedt het Tropenmuseum structureel programma’s in gebarentaal aan. Daarnaast kan het Tropenmuseum ook op aanvraag programma’s in NGT op maat ontwikkelen. Voor meer informatie surf naar www.tropenmuseum.nl/gebarentaal.

Ook aan het programma meedoen op 24 september? Voor actuele tijden van de programma ’s reserveren, zie tropenmuseum.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.