Laatste weekend tentoonstelling Jasper Krabbé in het Tropenmuseum

Tropenmuseum en Jasper Krabbé

Aankomend weekend is het de laatste kans om de tentoonstelling Soulmade – Jasper Krabbé meets Tropenmuseum te bezichtigingen. Wat gebeurt er als kunstenaar Jasper Krabbé de depots van het Tropenmuseum induikt en vrij spel krijgt voor het maken van een tentoonstelling? In de tentoonstelling Soulmade zie je hoe Jasper Krabbé en het Tropenmuseum zielsverwanten zijn geworden.

Uniek aan deze tentoonstelling is de grote hoeveelheid collectiestukken die uit het depot zijn gehaald en getoond worden. Op de laatste dag van de tentoonstelling vertelt Jasper Krabbé nog één keer hoe hij de tentoonstelling heeft samengesteld.

Zielsverwanten

Beeldend kunstenaar Jasper Krabbé (1970) dwaalde diverse keren door de depots van het Tropenmuseum. Langs de toverstaven uit Sumatra, carnavalskostuums uit Bolivia, kappersborden uit West-Afrika en cassaveraspen uit Suriname. Hiermee heeft Krabbé het Tropenmuseum ingericht als zijn ideale huis met invloeden uit alle windstreken. In de tentoonstelling Soulmade creëerde Krabbé met zo’n 1.000 objecten negen kamers met nieuw eigen werk als middelpunt. Het levert een selectie op van uiteenlopende objecten. Op het eerste gezicht hebben ze niets met elkaar te maken, maar door de hand van Krabbé tonen ze toch overeenkomsten. De objecten en Krabbé zijn hiermee zielsverwanten geworden.

Tropenmuseum en Jasper Krabbé

Gratis rondleiding door Jasper Krabbé

Op zondag 25 januari geeft Jasper Krabbé een rondleiding van 15.00 – 16.00 uur. Om verzekerd te zijn van een plek, reserveer via reserveren@tropenmuseum.nl; er is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. De rondleiding is gratis, exclusief €12,50 entreekosten Tropenmuseum. Tussen 10.00 – 17.00 uur kan de tentoonstelling ook op eigen gelegenheid bezocht worden.

Meer informatie? Surf dan naar www.tropenmuseum.nl.

 

Uitgelichte afbeelding:  Glasschildering, Vrouwenfiguur in rode kimono met fraai kapsel

Japan
Voor 1920
21,5 x 29 cm
Verf op glas. De schildering zit in een donkerbruine lijst met een smal verguld binnenrandje.
Collectie Tropenmuseum
Inventarisnr.: A-8837

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.