TRIGGER – Ruud de Wild over Oorlog & Vrede

Anne Frank by Ruud de Wild
Opdrachtgever: Museum Hilversum Reproductie schilderij Anne Frank by Ruud

Dit voorjaar is in Museum Hilversum de tentoonstelling TRIGGER te zien. Kunstenaar en radio-dj Ruud de Wild vertelt zijn persoonlijke verhaal over oorlog en vrede. In een multimediale setting – een compositie van schilderkunst, video en (pop)muziek – springt hij door de tijd en door de geschiedenis en laat hiermee zijn fascinatie voor oorlog en vrede zien. De tentoonstelling is te aanschouwen van 22 april tot en met 28 mei 2017.

Ontregeling van je waarneming

Ruud de Wild plaats teksten van popsongs in zijn schilderkunst. Door de fragmenten, teksten en muziek ontregelt TRIGGER je waarneming. ‘Kijken’ vloeit over in ‘beleven’ en Ruud’s werk stelt aan jou de vraag: wat doe jij? ‘Zijn fascinatie en appel is duidelijk; we moeten het in deze tijd van dreiging hebben over vrede en oorlog’, aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum.

Media-platform

Museum Hilversum nodigt je met de tentoonstelling uit je te verdiepen in vrede en oorlog en hier een eigen visie op te vormen. Een speciaal ontwikkelde multimediatour biedt met tekst, beeld, audio, video en muziek een toelichting op de werken.

TRIGGER is tevens een media-platform. Ter gelegenheid van de tentoonstelling organiseert het museum vijf debatten met scholieren. Ruud de Wild gaat het gesprek met de scholieren aan en nodigt tijdens een speciale radio-uitzending op 3 mei in het museum uit tot nadenken. Daarnaast is er een speciaal scholenpakket en zijn er workshops voor volwassenen en kinderen.

Wil je meer weten over TRIGGER? Bezoek dan de website van Museum Hilversum.

Afbeelding: Dochter van Edith en Otto, 2016, Ruud de Wild.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.