Trendy Bangkok: luxe skybars, hippe boetiekjes en toffe musea

Hotspots in Bangkok

Hoewel we ons graag tussen onze tribale medemensen bevinden, vinden we een uitstapje naar het trendy Bangkok ook een interessant fenomeen. Er gebeurt immers ook in wereldsteden veel op cultureel gebied. Want Bangkok, de stad van contrasten, heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bruisende wereldstad. Luxe rooftop bars, trendy cafés, hippe winkels, enorme shopping malls en populaire nachtclubs: Bangkok is hip, hot en happening.

Naast de standaard bezoeken aan traditionele tempels en marktjes biedt de Aziatische metropool tal van trendy hotspots en activiteiten. Geniet van een speciale cocktail op het dak van een wolkenkrabber, maak een luxe cruise door de stad, ga shoppen in de hipste wijk van Azië: Thonglor. En bezoek een van de vele musea met de nieuwe Muse Pass!

Stijlvolle skybars

Een must-do in Bangkok is uiteraard het bezoeken van een van de vele gave rooftop bars. Na een indrukwekkende dag in de stad kom je hier met een cocktail in de hand, een spectaculair uitzicht en hippe deuntjes op de achtergrond, helemaal tot rust. De bekendste en meest populaire skybar van Bangkok bevindt zich op het dak van het luxe Lebua Hotel, waar The Hangover Part II zich gedeeltelijk afspeelde. Je geniet hier van het allerbeste panorama uitzicht over de Thaise hoofdstad, terwijl er live Jazz muziek wordt gespeeld.

De rooftop bar op het dak van het Banyan Tree-hotel biedt uitzicht op de meest magische zonsondergang en het stijlvolle restaurant Blue Sky op het dak van het Centara hotel organiseert de meest trendy feesten en Full Moon club nights. Iets minder chique bar? Cloud 47 is dan de perfecte keuze. Bij deze onontdekte rooftop bar vind je een relaxte, informele sfeer en lage prijzen.

Van shoppen tot cruisen

Het moderne Bangkok is de perfecte winkelstad en enorme shoppingmalls schieten als paddenstoelen uit de grond. Van de populairste winkelketens tot exclusieve boetiekjes; de trendy malls van Bangkok staan daarom ook op het verlanglijstje van menig fashionista. Liever lekker buiten shoppen? Breng dan een bezoek aan de wijk Thonglor in het noorden van de stad. Deze wijk staat sinds kort bekend als een van de hipste wijken van heel Azië met unieke boetiekwinkelts, trendy cafés en gezellige restaurants. Tijdens een bezoek aan Bangkok moet naast shoppen de stad natuurlijk ook ontdekt worden. Een nieuwe manier om dit te doen is vanaf een luxe cruiseschip van Anantara Cruises. Neem plaats in de trendy lounge of op het zonnedek en geniet van het uitzicht over Thaise marktjes en lokale tempels.

Hotspots en de Muse Pass

De Thaise hoofdstad heeft ook tal van leuke hotspots, zoals ROOTS Coffee Roaster voor het perfecte kopje koffie, restaurant Le Du voor een innovatief en culinair diner en de hippe bar Moose voor een lekker drankje. Daarbij leent de stad zich perfect voor een bezoek aan een van de vele leuke musea. De nieuwe Muse Pass biedt gratis toegang tot ruim 40 verschillende musea in de stad. Via een van de deelnemende musea, of bij KTC Touch schaf je de pas aan. Ga bijvoorbeeld naar Museum Siam en kom alles te weten over de interessante geschiedenis van Thailand. Of breng een middag door in de Phyia Thai Palace en bewonder het paleis van de toenmalige koninklijke familie.

Zie voor meer informatie over Thailand: www.tourismthailand.org.

Afbeelding links: ROOTS Coffee Roaster
Afbeelding rechts: Skybar Lebua hotel

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.