Traditioneel Thais Nieuwjaar: Songkran festival van 13 tot 15 april

Songkran Festival Thailand

Oud & Nieuw in april? Jazeker! Ieder jaar wordt in Thailand Songkran gevierd, het traditionele Thaise Nieuwjaar en de belangrijkste feestdag van het land. Een traditietrouw familiefeest vol gezelligheid en plezier. Dit jaar staat de meest spectaculaire viering van het Songkran festival ooit op het programma. 

Culturele tradities

De Songkran viering van 2016 wordt de grootste en meest spectaculaire tot nu toe. Thailand wil bezoekers het echte Thaise Nieuwjaar laten ervaren, hoe het wordt gevierd in verschillende delen van het koninkrijk en hoe dit in de loop der tijd is veranderd. De officiële openingsceremonie op 10 april in Bangkok heeft de culturele diversiteit en het erfgoed van elke Thaise regio laten zien, waardoor bezoekers zelf kunnen kiezen waar in Thailand ze Songkran willen vieren en zo hun reis kunnen plannen.

Sawa Dee Bhee Mai!

Dit jaar worden er 2,64 miljoen bezoekers verwacht, waarvan bijna een half miljoen buitenlandse toeristen. Het Thaise Nieuwjaar staat officieel in het teken van tempelbezoeken, het wassen van Boeddhabeelden met geparfumeerd water en het eren van de ouderen in de samenleving. Dit zijn nog steeds belangrijke onderdelen van Songkran, maar het straatbeeld wordt tegenwoordig vooral gedomineerd door de vele watergevechten waarbij droog blijven echt geen optie is.

Overal is het feest en kijk vooral niet gek op als iemand poeder in je haar probeert te smeren en ‘Sawa Dee Bhee Mai!’ roept, oftewel ‘Vrolijk Nieuwjaar!’ Songkran is het perfecte festival om een cultureel feest met de bevolking mee te vieren in het land van de glimlach!

Meer informatie

Voor meer informatie over Thailand en het Songkran festival, bezoek www.tourismthailand.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.