Tradities en modern Japan: Japan uitgelicht

Film Japan – Where tradition meets the future

Vind jij Japan ook zo intrigerend, vanwege het contrast tussen tradities en het moderne Japanse leven? En wil je daardoor graag afreizen naar dit mystieke land? Dan is er nu iets waarmee je een dosis inspiratie op kunt doen! Als onderdeel van het project Visit Japan heeft de Japan National Tourism Organization (JNTO) een grootschalige campagne gelanceerd: Japan – Where tradition meets the future. Een interactieve film die inspireert en informeert.

Tradities en modern Japan komen samen

Het achterliggende idee van deze campagne is om ‘traditie’ en ‘innovatie’ samen te laten komen. Twee woorden waarmee Japan door reizigers veelvuldig geassocieerd wordt. De Japanse identiteit en authenticiteit worden in de korte film samengebracht. De film van drie minuten neemt de kijker mee naar de prachtige landschappen en steden van Japan, zoals Tokyo, Kyoto en Kumano.

De film: mix van architectuur, cultuur en natuur

In 45 scènes worden de contrasterende charmes van Japan getoond. De film begint in het moderne Japan, met de Tokyo Skytree en de Tokyo Tower. Vervolgens brengt de film je naar de majestueuze Dorokyo kloof in Wakayama. Daarna bezoek je de imposante Big Boeddha hal in de Todaiji tempel in Nara, een videohal in Akihabara en een robot uit het National Museum van Opkomende Wetenschap en Innovatie (Miraikan). Tradities als theeceremonies en boogschieten komen ook op je netvlies voorbij. Er is gebruik gemaakt van drones om de schilderachtige landschappen van Japan op een prachtige manier te tonen.

De productie was in handen van de Duitse filmmaker Vincent Urban. Urban heeft al eerder de meer dan twee miljoen keer afgespeelde film In Japan – 2015 geproduceerd.

Interactief

Om de reiziger tegelijkertijd te inspireren én te informeren is er een dynamisch element aan de film toegevoegd. Zodra je een interessante scène ziet, onderbreek je de film. Er verschijnt dan gedetailleerde informatie over dat onderwerp op het scherm.

Voor meer reisinformatie over Japan, surf naar www.seejapan.co.uk. Voor de film, ga naar visitjapan-europe.jnto.go.jp.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.