Topfestivals in Tunesië: electronic Djerba FEST en Tabarka Jazz Festival

Djerba Fest

Vernieuwende dj’s, producers en visual art op het prachtige eiland Djerba tijdens het driedaagse electronic Djerba FEST. Jazz en andere muziekstijlen, zoals funk en latino bepalen het programma van het swingende Tabarka Jazz Festival. Komende weken is het festivallen in Tunesië!

Djerba FEST electronic dance festival, van 27 t/m 29 juli 2017

Vooruitstrevende muziek van getalenteerde dj’s en kunstenaars uit de dancescene, naast artistieke videoperformances. Met het prachtige Tunesische eiland als zonnig, exotisch decor. De derde editie van het electronic festival Djerba FEST op 27, 28 en 29 juli 2017 belooft weer een groot feest te worden. Denk: drie dagen lang dansen tot 4 uur in de ochtend. Met je voeten in het zand aan de Golf van Gabès waarbij je geniet van een line-up om je vingers bij af te likken.

Het festival creëert een urban sfeer waar alle hedendaagse muziekdisciplines en visual art thuishoren. De line-up bestaat uit een mix van dj’s, producers en vj’s uit Tunesië zelf, Europa en de Verenigde Staten. Met onder meer de Belgische dj en producer Charlotte de Witte (voorheen Raving George) en de Duitse muziekproducer Alex Niggemann. Ook dj en producer Danny Daze (met roots in het industriële Detroit) en François X (bekend van de Parijse club Concrete), maken hun opwachting. Naast vj’s zoals Apachon, VJ Noten en 12GRAMZ.

Tickets kosten 50 TND (€ 18,-) voor een dag, 120 TND voor een driedaagse pas (€ 45,-), of 359 TND (€ 130,-) voor 3 dagen inclusief transfers en hotel (bedragen in euro’s afhankelijk van de wisselkoers). Alle info vind je op www.djerbafest.com.

Tabarka Jazz Festival, van 22 t/m 29 juli 2017

Het Tabarka Jazz Festival dat plaatsvindt in de kustplaats Tabarka, in het noordwesten van Tunesië, kent een rijke historie. Al Jarreau, Kool & the Gang, Diana Krall en Miles Davis, allemaal traden ze al eens op tijdens het festival. Van pure jazz, reggae, electro, ethno-jazz, latino, funk tot rock; uiteenlopende muziekstijlen voeren de boventoon deze Tunesische dagen.

Dit jaar zet het festival de stad aan zee op z’n kop met een verrassende programmering. Zo zijn de Cubaanse klanken van jazzpianist Roberto Fonseca, de rauwe stem van Amerikaanse zangeres Beth Hart, de jazzy klanken van Dee Dee Bridgewater naast de unieke soul/pop van het Tunesische trio Bénarès te horen.

Kosten van de tickets variëren per artiest, maar liggen meestal tussen de 50 en 70 TND per kaartje (€ 18,- en € 27,-, afhankelijk van de wisselkoers). Voor meer info, surf naar www.tabarkajazzfestival.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.