Top 5 meest adembenemende meren van Alberta in Canada

Soms willen we tussen al die hectiek van het reizen door even rust in de schitterende natuur. Alberta in Canada is daar een perfecte uitvalsbasis voor. De thuishaven van de overweldigende Canadese Rocky Mountains herbergt indrukwekkend hoge bergtoppen en enorme gletsjers. Maar ook de mooiste watervallen, ongerepte groene bossen, tal van wilde dieren en natuurlijk de azuurblauwe meren. 

Van toeristische trekpleisters tot de minder bekende plekken, dit zijn de allermooiste meren van Alberta:

1. Moraine Lake

Moraine Lake is misschien wel het mooiste meer ter wereld en ligt verscholen in de Valley of the Ten Peaks in Banff National Park. Het groenblauwe gletsjermeer wordt omringd met spectaculaire besneeuwde bergen. De meest populaire activiteiten om bij Moraine Lake te ondernemen, zijn wandelen en kanoën. Huur een kano en ontdek het meer vanaf het water of beklim de Rockpile Trail voor het allermooiste en meest iconische uitzicht over het meer.

2. Maligne Lake

Maligne Lake is het op één na grootste gletsjermeer in de wereld.  Ook is het een van de meest bijzondere plekken in de Canadese Rocky Mountains. Het meer in Jasper National Park is zo groots en weids en de omgeving is zo sereen dat het iets magisch heeft. Middenin het helderblauwe meer ligt een van de meest gefotografeerde eilanden ter wereld: Spirit Island. Een must-do is dan ook om een cruise te maken over het meer naar dit iconische eilandje.

3. Lake Louise

Het feit dat Lake Louise het meest gefotografeerde meer van Canada is, is niet voor niks. Dit populaire turquoise meer wordt omringd met imposante bergtoppen. De Victoria Gletsjer is in het echt nog zo veel indrukwekkender dan op alle foto’s, kaarten en kalenders. Terwijl je in de zomer het meer kunt verkennen vanuit een kajak en tal van wandelingen er omheen kunt maken, geniet je in de winter van de besneeuwde versie van het meer vanaf je ski’s. Lake Louise biedt namelijk een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika en het uitzicht over het bevroren meer is adembenemend.

4. Peyto Lake

Minder bekend, maar daardoor niet minder mooi, is Peyto Lake in Banff National Park. Doordat het gevoed wordt door een groot aantal gletsjers heeft dit meer de meest bijzondere blauwe kleur van alle meren in de Rocky Mountains. Het melkachtige, felblauwe meer is het best te zien vanaf de Bow Summit, die je bereikt na een kleine klim. In de winter is dit gebied de perfecte plek voor snowshoeing of langlaufen met spectaculair uitzicht.

5. Lake Minnewanka

Last but not least, Lake Minnewanka. Dit meer werd door de oorspronkelijke bewoners ‘Meer van de Geesten’ genoemd en is het grootste meer van Banff National Park. Doordat het minder toeristisch is dan de andere meren, is dit de perfecte plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de prachtige omringende natuur. Kampeer aan de oevers van dit betoverende meer, spot de vele wilde dieren die hier leven en geniet van de vele activiteiten als varen en wandelen.

Voor meer informatie over de meren van Alberta in Canada of het weidse land, bezoek de website www.welkomincanada.nl.

Afbeelding: Moraine Lake © Stephan.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.