Toerisme Kenia terug in de startblokken

Toerisme Kenia

Kenia is klaar voor de komst van meer toeristen. Dat bleek eerder deze maand tijdens de Magical Kenya Travel Expo (MKTE) in Nairobi. Bijna 200 travel trade professionals uit meer dan 30 landen waren aanwezig op de beurs. In de openingstoespraak van William Ruto, Vicepresident van Kenia, werd uitgebreid stilgestaan bij het belang van het toerisme voor Kenia en bij de investeringen en initiatieven van de overheid van Kenia ter bevordering van het toerisme naar de bestemming.

‘Kenia is mooi, Kenia is veilig, Kenia is warm, gastvrij en authentiek.’ Met deze woorden opende William Ruto, Vicepresident van Kenia, de MKTE in Nairobi. Toerisme is van cruciaal belang voor de economie van Kenia. Het genereert elf procent van het Bruto Nationaal Product en zorgt voor negen procent van de werkgelegenheid. Toerisme is één van de pijlers van de overheid van Kenia en deze investeert dan ook aanzienlijk in projecten en initiatieven die de focus leggen op het stabiliseren en het maximaliseren van het toerisme naar de bestemming.

‘Kenia is mooi, Kenia is veilig, Kenia is warm, gastvrij en authentiek.’ – William Ruto, Vicepresident Kenia

Speciale aandacht voor toerisme

‘We zijn ervan overtuigd dat het toerisme meer zal bijdragen aan onze economische ontwikkeling als het zich uitbreidt en diversifieert,’ aldus Ruto. De veiligheid van toeristen, toeristische locaties en wildlife is de belangrijkste prioriteit van de overheid van Kenia. De algemene veiligheidsmaatregelen in Kenia zijn verhoogd, maar toerisme krijgt extra aandacht. ‘We ondersteunen de herstelinspanningen van o.a. de Tourism Recovery Task Force en forse investeringen in de sector.’ Ruto uitte nadrukkelijk zijn blijdschap over de teruggetrokken negatieve reisadviezen – die van grote invloed zijn geweest op het dalende aantal toeristen – in verschillende landen.

Beschermen wildlife

Reizen naar Kenia wordt ook verbeterd door de uitbreiding van Jomo Kenyatta International Airport. Ruto: ‘Het is onze doelstelling om reizen naar en in Kenia voor al onze bezoekers zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien besteden we ook veel aandacht aan ons natuurlijk erfgoed. Er zijn uitgebreide programma’s om het wildlife – het kloppende hart van de toeristische economie – te beschermen en stroperij en illegale handel in wild tegen te gaan.’

Beste toeristenbureau

De Kenia Tourism Board is tijdens de World Travel Awards benoemd tot beste toeristenbureau van Afrika in 2014. Ondanks de moeilijke tijden die de bestemming heeft doorgemaakt, hebben alle inspanningen vruchten afgeworpen. ‘Met vereende krachten kan het de komende tijd alleen maar beter gaan met het toerisme naar Kenia, een bestemming met een adembenemende verscheidenheid aan toeristische bezienswaardigheden,’ aldus Vicepresident William Ruto.

Meer informatie over Kenia op: www.magicalkenya.com en  MagicalKenyaBenelux op Facebook.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.