Tips voor veiligheid op Sziget Festival

Sziget Festival veiligheid
Credits: Sziget.hu/Szemerey Bence

Ga jij naar het Sziget Festival? De Nederlandse ambassade in Boedapest attendeert bezoekers van het festival op drugsgebruik staan hoge celstraffen. En laat je niet beroven. Met praktische tips in het reisadvies wil de ambassade bezoekers helpen zorgeloos te feesten.

Afgelopen jaren verliep het festival voor de meeste bezoekers zonder problemen. Wie onverhoopt toch iets overkomt, kan net als voorgaande jaren voor praktische zaken terecht bij de internationale pop-up ambassade op het festivalterrein. Dit consulaire steunpunt is herkenbaar aan de naam E4U (Embassies 4 You) en is van 13 augustus tot en met 16 augustus dagelijks geopend van 12.00 tot 19.00 uur bij Csónakház (Hongaars voor Boothuis).

E4U

Embassies 4 You verstrekt – onder voorwaarden – op het festivalterrein een nooddocument. In E4U werkt de ambassade dit jaar samen met de ambassades van België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië en Slovakije. Hongaarse hulpdiensten spreken niet altijd een buitenlandse taal, waardoor contact met E4U wellicht makkelijker is.

Vorig jaar deden enkele tientallen festivalgangers een beroep op E4U. Het merendeel van de hulpvragen ging over gestolen of vermiste reisdocumenten. Een enkeling werd onwel tijdens het crowdsurfen of in de moshpits. Meldingen van verloren autosleutels en onbereikbare vrienden kwamen ook voor.

In dergelijke gevallen kan Embassies 4 You vaak de helpende hand bieden, van het begeleiden naar de EHBO op het eiland tot het helpen zoeken naar vrienden in ziekenhuizen of politiebureau. Enkele weken na het Sziget Festival krijgt de ambassade Nederlandse gevonden voorwerpen toegezonden.

Meer tips en nuttige informatie staan op de Facebookpagina van de Nederlandse Ambassade in Hongarije.

Credits afbeelding: Sziget.hu/Szemerey Bence.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.