Tip: reis af naar Malawi

Likwata Majuni Malawi

Nog niet naar Malawi geweest? We informeren je graag waarom je naar dit warme hart van Afrika af moet reizen. Want de vriendelijke bevolking, de diversiteit aan landschappen en de vele (water)activiteiten maken Malawi tot een gave reisbestemming!

Prachtige landschappen

Als een van de kleinste landen van Afrika beschikt Malawi over een verscheidenheid aan prachtige landschappen. Het hoogste gebied is gelegen op zo’n 3.000 meter, terwijl het laagste punt van Malawi net boven de zeespiegel ligt. Het verschil tussen deze hoogten op een kleine oppervlakte en de invloed van Lake Malawi zorgen voor een ongekende biodiversiteit. Met talrijke plateaus met adembenemend uitzicht.

Thee en koffie kenmerken Malawi. Prachtige plantages liggen als een groene deken over het land.

Het warme hart van Afrika

Een absoluut hoogtepunt van een Malawi-reis is de ontmoeting met de lokale bevolking. Stuk voor stuk zijn de Malawianen vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. Iedere reiziger wordt met een lach, een dans en vrolijk gezang verwelkomd. Deze warmte is op meters afstand al voelbaar. Naast het bezoeken van het historische en culturele erfgoed van het land, is het ontmoeten van de lokale bevolking een must-do. Gedurende het jaar vinden er veel ceremonies, tradities en evenementen plaats die je bij moét wonen. En, je bent altijd van harte uitgenodigd om een lokaal gerecht mee te eten.

Actief

Het veelzijdige Malawi heeft de avontuurlijke en actieve reiziger veel te bieden. Het prachtige Lake Malawi is een eldorado voor de watersportliefhebbers. Ook is het meer één van de beste plekken om te duiken in zoetwater, waarbij je duizenden kleurrijke vissen bewondert. Niet zo’n waterrat? Pak de jeep en bezoek een van de nationale parken om de wildernis te ontdekken. Uiteraard zijn er ook voldoende wandel- en mountainbikeroutes met indrukwekkende vergezichten, met name gelegen in de hooglanden. Minder actief? Rijd dan langs historische plekken en lokale dorpjes en heb de tijd van je leven!

Wildlife

Het kleine Afrikaanse land is gezegend met een diversiteit aan flora en fauna. Het Majete Wildlife Reserve mag zich sinds 2012 tot het selecte gezelschap van de Afrikaanse ‘big five’ parken rekenen. Hoewel Malawi niet over de grootste aantallen wildlife beschikt, zijn er volop dieren te bewonderen. Olifanten, krokodillen en nijlpaarden komen er in zeer grote aantallen voor en zijn veel en makkelijk te spotten. Vogelliefhebbers komen in het Nkhotakota National Park met meer dan 500 tropische vogelsoorten ruim aan hun trekken.

Magisch Lake Malawi

Lake Malawi behoort tot ’s werelds grootste zoetwaterbassins en heeft een ongekende variëteit aan vissoorten. Met een lengte van 560 kilometer en een breedte tot 75 kilometer beschikt het over een enorme ‘kustlijn’ met veel en prachtige zandstranden. Geen meer is zo vol van leven als Lake Malawi, met niet minder dan zeshonderd verschillende vissoorten. Verborgen tussen de heuvels die het meer omzomen, liggen honderden vissersboten en kano’s op het prachtige meer te schitteren. Rondom zonsondergang verandert het meer in een welhaast sprookjesachtige omgeving met een prachtig kleurenspel.

Geïnspireerd geraakt en naar Malawi afreizen? Meer informatie vind je op www.visitmalawi.mw.

Afbeelding: Tim Cowley op Wikimedia, met Creative Commons licentie Attribution-ShareAlike 4.0 International

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.