Tip voor goedkoop reizen: Error Fares

Bayon tempel @ Angkor Wat
© Anne-Jitske

Nog niet zo heel lang geleden moesten we flink in de buidel tasten voor een verre reis. Door de opkomst van Error Fares is dit niet meer alleen voor de ‘happy few’ weggelegd, maar ligt een verre bestemming voor iedereen binnen handbereik. Error Fares zijn prijsfouten op sites in de reiswereld. Als je er op tijd bij bent, ga je voor een prikkie op reis. Zo kan het zomaar zijn dat je voor €50 naar New York vliegt of voor €3,38 per nacht in de 5 sterrenhotel aan de Franse kust verblijft.

Dure foutjes

Hoe kan het dat professionele organisaties, zoals vliegmaatschappijen of hotelketens, toch zulke dure fouten maken? Roel de Lange van ErrorFares.nl legt uit: ‘Reisorganisaties zijn niet zo blij met ons, maar toch maken zij zelf deze fouten. Er wordt weleens een komma verkeerd geplaatst of iemand vergeet bepaalde toeslagen toe te voegen in het ticketsysteem.’ Deze ‘dure foutjes’ worden soms na een aantal dagen verwijderd. Een organisatie kiest er in sommige gevallen voor om hier niets aan te doen in verband met reputatie schade. Roel de Lange: ‘Veel vliegtuigmaatschappijen zien dit niet als een groot probleem. Het gaat immers maar om een handjevol mensen dat bijna gratis met een vliegreis mee kan.’

Twitter het niet

Een Error Fare boeken is eigenlijk niet anders dan het boeken van een normale reis. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. ‘Wat je zeker niet moet doen, is er teveel online kabaal over gaan maken. De reisbranche is op hun hoede wat betreft Error Fares. Erover Twitteren of op Facebook posten, vergroot de kans dat ze de Error Fare ontdekken en verwijderen. Naar vrienden en familie mailen kan natuurlijk wel gewoon’, aldus Roel de Lange.

Error Fares

Via de Nederlandse site www.errorfares.nl kunnen mensen zich inschrijven voor ErrorFares Alerts. Wanneer de site een Error Fare spot, wordt deze zo snel mogelijk naar de abonnees gemaild. Dit is gemiddeld 1 keer per 2 weken het geval. Roel de Lange: ‘We zoeken op Error Fares die voor Nederlanders interessant zijn. De opstapplaatsen moeten wel op redelijke afstand zijn. Een retourticket van Rio naar Los Angeles voor €100 klinkt leuk, maar is voor ons niet relevant. Voor €100 een retourtje naar de Malediven vanaf Amsterdam? Ja, die pikken we er natuurlijk wel voor je uit!’

Een Error Fare boeken? Surf dan naar www.errorfares.nl.

Afbeelding: Bayon tempel @ Angkor Wat, Cambodja © Anne-Jitske.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.