Times Square is klaar voor 2018

New Years Eve 2018

New York is met ’s werelds grootste nieuwjaarsfeest op Times Square en de bijbehorende iconische ball drop klaar voor de komst van 2018. ‘Op oudejaarsavond komen miljoenen bezoekers naar New York City om de levendigheid en opwinding van de stad te ervaren,’ aldus Fred Dixon, President en CEO van NYC & Company. ‘We nodigen reizigers uit naar Times Square te komen tijdens de jaarwisseling en tegelijkertijd een van de vele andere evenementen in de wijken van de stad te ontdekken.’

5.400 kilo zware bal

Toelevend naar de grote avond, kun je als bezoeker bij de Wishing Wall al je hopes and dreams voor 2018 op kleine post-its opschrijven. Deze vind je vervolgens als confetti terug op Midtown en Times Square als de bal daar weer beneden is. Deze bijna 5.400 kilo zware bal, versierd met 2.688 driehoekige kristallen, staat als kroon bovenaan de top van het One Times Square-gebouw terwijl er meer dan 16 miljoen kleuren vanaf stralen.  Zodra het aftellen begint en de bal precies om middernacht beneden is aanbeland, barst de menigte los in gejuich.

New Year’s Eve

Naar schatting kijken wereldwijd ongeveer een biljoen mensen naar Dick Clark’s New Year’s Rockin’Eve with Ryan Seacrest. Vanuit New York gepresenteerd door Ryan Seacreast en Jenny McCarthy met spectaculaire optredens van Camila Cabello, Nick Jonas en Sugarland. De viering van New Year’s Eve wordt traditiegetrouw geopend door Tongliang Athletics Dragon Dance met dank aan een partnership met Chongqing, China. Multi-platina popzanger en tekstschrijver Andy Grammer is de headline deze avond en country zangeres Lauren Alaina zal er zijn om haar nummer één hits te zingen.

Ben jij er bij? Hier een paar handige tips voor deze fantastische avond:

  • Doe warme kleding en goede schoenen aan
  • Neem geen tas mee, de politie kan je de toegang weigeren
  • Eet van tevoren (eenmaal tussen de hordes mensen zal het lastig worden heen en weer te lopen)
  • Ga ook van tevoren naar het toilet
  • Kom met de trein richting Times Square/42nd Street

Meer New York nieuwjaartips vind je in de NYC&Company Nieuwjaarsgids. Meer informatie over de verschillende plekken waar je dit event kunt meemaken, vind je op www.timessquarenyc.org.

Warm vanaf je bank

Toch meer zin om thuis warm vanaf de bank mee te genieten? Wereldwijd kijk je mee via TimesSquareNYC.org, NewYearsEve.nyc en TimesSquareBall.net. Meer info over Dick Clark’s New Year’s Rockin’Eve with Ryan Seacrest vind je op www.newyearsrockineve.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.