Zoekmachine voor aangepaste vakantiewoningen

Op vakantie met rolstoel

Voor onze lezers die minder mobiel zijn, maar toch ook graag reizen: TheTravelSpy biedt een oplossing voor iedereen die met een rollator, scootmobiel, rolstoel of kinderwagen op vakantie wil. Met hun zoekmachine is het niet meer nodig om maandenlang te zoeken naar een aangepaste vakantiewoning.

Voor Matthieu Kleppe, medeoprichter van TheTravelSpy, was het al snel duidelijk dat vakantieaanbieders deze markt bewust laten liggen. ‘Tijdens onze gesprekken met verschillende directies van reisaanbieders reageert iedereen eigenlijk hetzelfde: de markt is te klein, het is te complex of we hebben er geen tijd voor. Zelfs grote reisorganisaties en hotelaanbieders zijn niet bereid iets aan dit probleem te doen. Ik vind dat onaanvaardbaar, omdat ik veel hoor dat mensen daarom niet meer samen op vakantie gaan.’

Speurtocht naar toegankelijke vakantieaccommodaties

Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland (16% van de bevolking) is minder mobiel. Omdat geen enkele vakantieaanbieder juiste en betrouwbare informatie aanbiedt, zoekt deze groep maanden naar een passende accommodatie voor vakantie. Theatermaker en presentator Marc de Hond vertelt: ‘Het is altijd weer een speurtocht naar goed toegankelijke hotels en vakantiehuizen. Ik ben flink wat telefoontjes verder voordat ik een plekje heb gevonden waar ik makkelijk naar binnen kom, naar het toilet kan en drempelvrij kan douchen. En dat natuurlijk ook nog eens op een mooie locatie!’

Zoekmachine aangepaste vakantiewoningen

TheTravelSpy pakt het probleem aan door handmatig alle vakantiehuizen van bestaande vakantieaanbieders te controleren. Alle aanpassingen worden in kaart gebracht. Met hun zoekmachine kan iedereen vervolgens altijd een vakantiehuis vinden dat volledig voldoet aan zijn of haar wensen.

Het idee is niet onopgemerkt gebleven. TheTravelSpy heeft vorig jaar het PwC Social Impact Lab 2015 gewonnen; de prijs voor de meest veelbelovende sociale start-up van 2015.

Een aangepaste vakantiewoning vinden?

Surf dan naar www.aangepastevakantiewoning.nl of thetravelspy.nl of volg TheTravelSpy op Facebook.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.