‘There Is No Difference’ van Willemijn Kappers in 5&33 Gallery

There is no difference

Men denkt vaak dat vluchtelingen een ‘ver-weg-van-mijn-bed show’ zijn. Fotografe Willemijn Kappers wil juist de overeenkomsten tussen vluchtelingen in Nederland en autochtone inwoners van Nederlanders laten zien. Haar doel is om awareness te creëren voor het feit dat er nog steeds mensen in nood zijn op onder andere Lesbos in Griekenland.

Daarnaast wil Willemijn Kappers de stichting Movement on the Ground onder de aandacht brengen, een stichting die zich voor de vluchtelingen inzet. De stichting, Willemijn en 5&33 hebben de handen ineengeslagen en presenteren de expositie van Willemijn in 5&33 Gallery in art’otel amsterdam. Op 10 februari om 18:00 uur opent Johnny de Mol, founding member van Movement on the Ground en fervent supporter van vluchtelingen, de expositie van Willemijn.

Vele gezichten samengevoegd

Willemijn Kappers heeft in haar expositie gezichten samengevoegd van vluchtelingen in Nederland en Nederlanders om de overeenkomsten tussen mensen te laten. Willemijn probeert hiermee vluchtelingen letterlijk en figuurlijk een gezicht te geven en te humaniseren, zodat er op een andere manier naar vluchtelingen wordt gekeken. Johnny de Mol opent de expositie.

Over Willemijn Kappers

Willemijn Kappers heeft bedrijfskunde gestudeerd en is sindsdien werkzaam geweest in de financiële branche in Amsterdam. Kappers is zes jaar geleden begonnen als professioneel fotografe en heeft zich gespecialiseerd in portretfotografie. Door haar sociaal engagement voor vluchtelingen kwam zij op het idee ook iets met hun portretten te doen.

De expositie There is no Difference is van 11 februari tot en met 6 maart te bekijken in 5&33 Gallery in art’otel amsterdam, Prins Hendrikkade 33, Amsterdam. Voor meer informatie over Willemijn, kijk op www.willemijnkappers.com. Meer informatie over Movement on the Ground vind je op www.movementontheground.com. Surf voor meer informatie over art’otel amsterdam en 5&33 naar 5and33.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.