Thaise droomeilanden in regio Trat

Wat Phai Lom

Ga je naar het oosten van Thailand? Vergeet dan vooral niet om een stop te maken in Trat. Deze regio is een paradijs voor zonaanbidders en ook hét startpunt voor een bezoek aan eilanden zoals Koh Chang, Koh Mak en Koh Put. Daarnaast heeft deze regio een rijke cultuurgeschiedenis met genoeg bezienswaardigheden om een paar dagen zoet mee te zijn.

Tempels vol cultuur

Maak vanaf de stad een wandeling naar de Wat Phai Lom tempel, waar je het Three Venerable Monks Wax Museum vindt. Levensgrote wassen beelden die tot de verbeelding spreken, een indrukwekkend staaltje vakmanschap. Nadat je je ogen hebt uitgekeken in Wat Phai Lom, kun je doorgaan naar Wat Buppha Ram om daar de verhalen te horen die de eeuwenoude muurschilderingen je vertellen. Vergeet vooral niet bij de Vihan Phra Buddha Saiyat naar binnen te gaan. Deze tempel is zowel van binnen als buiten prachtig versierd met houtsnijwerk. Sluit de dag af met een bezoek aan de City Pillar Shrine, een kleurrijke stadspijler versierd met prachtige Chinese voorspoedige symbolen.

Van mangrovebossen tot lokale markten

Het mangrovebos van Ban Tha Ranae is een goed bewaard gebleven stuk natuur in Khlong Chek. Vlakbij vind je de Khlong Bang Phra Community, dit gebied staat vol oude winkelpanden die floreerden tijdens het koloniale tijdperk. Op zoek naar een plek met adembenemend uitzicht over open zee? Ga dan zeker naar Laem Ngop Viewpoint. Resorts en boetiekhotels vind je er in overvloed, er is voor iedere reiziger een passende accommodatie.

Beroemd zijn het Suan Phu Restaurant naast het mangrovebos en Sukhumvit Crab Noodles niet ver van de avondmarkt, waar je heerlijke lokale lekkernijen kunt proeven. Elk jaar wordt er in mei en juni de Trat Fruit Fair georganiseerd. Deze markt is een kleurrijk spektakel waar de mooiste fruitsoorten voorbij komen. Zin in een uitstapje? Via de weg naar Ban Hat Lek kom je zo terecht in de Cambodjaanse provincie Koh Kong.

Afbeelding: Tempel Wat Phai Lom.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.