Thailand stimuleert agrotoerisme

Thailand stimuleert agrotoerisme - duurzaam toerisme

Tourism Authority of Thailand (TAT) is het eens met het initiatief van de Koninklijke Thaise Regering om het agrotoerisme te promoten om zo de inkomens van de lokale gemeenschappen te stimuleren. De ideale kans voor toeristen om duurzame activiteiten te ondernemen en een kijkje te nemen op het Thaise plattelandsleven.

Khlong Mahasawat

Voor reizigers die naar Bangkok gaan, raadt TAT het gebied Mahasawat Canal aan, wat lokaal bekend staat als “Khlong Mahasawat”, 30 kilometer ten westen van de Thaise hoofdstad. Bezoekers kunnen in dit gebied een tour maken langs de boomgaarden en rijstvelden en een bezoek brengen aan de lokale orchideeboerderijen om op een unieke manier het Thaise leven te ervaren.

Van fruitboomgaarden tot orchideeboerderijen

Het prachtige gebied is beroemd vanwege de fruitboomgaarden, rijstvelden, orchidee plantages en lotusvijvers. Bezoek een lotusboerderij of maak een ritje op een tractor langs de enorme boomgaarden om vervolgens het biologische, lokale fruit te proeven en de lokale boeren te ontmoeten. Ontdek bij het Ban Saladin centrum hoe lokale gerechten worden bereid. Een andere stop is de nabijgelegen orchideeboerderij waar de kleurrijke bloemen worden geteeld voor de export.

‘Dit is een geweldige manier voor toeristen om op een simpele manier het Thaise plattelandsleven te ontdekken op ongeveer een uur rijden vanaf Bangkok,’ aldus Dr. Yuthasak Supasorn, bestuurder bij TAT. ‘Agrarische gemeenschappen, zoals die langs Klong Mahasawat vormen de ruggengraat van de Thaise samenleving en verbouwen unieke, typisch Thaise producten zoals orchideeën, lotusbloemen, rijst en tropisch fruit. Door een bezoek te brengen aan dit soort plekken zullen toeristen inzicht krijgen in de Thaise cultuur en kunnen ze fantastische producten verkrijgen, terwijl de inkomens van de boeren gestimuleerd worden.’

Andere bestemmingen

Khlong Mahasawat is een van de vier agrotoeristische proefbestemmingen. Het project richt zich op agrotoeristische attracties in de twaalf ‘Hidden Gem’ bestemmingen die aangewezen zijn door TAT. De drie andere bestemmingen van het project zijn Pak Phanang in Nakhon Si Thammarat, Ban Khok Muang in Buri Ram en Khao Kho in Phetchabun.

Meer informatie?

Zie voor meer informatie over Thailand en duurzame reisopties www.tourismthailand.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.