Thailand: een fijne ver weg bestemming

Thailand

De eeuwenoude tradities, prachtige tropische eilanden, bruisende steden en spannende jungle maken van Thailand een geliefde en populaire vakantiebestemming. Ook de Nederlandse reizigers zijn fan en het is dan ook niet verrassend dat Thailand in oktober vorig jaar voor de zesde keer is verkozen tot bestemming van het jaar tijdens de TTG Travel Awards in Bangkok. Lees nu waarom Thailand ook voor ons avonturiers een fijne bestemming is!

Dé ver weg bestemming

De populariteit van Thailand is enorm gegroeid de afgelopen jaren en biedt ieder type reiziger eindeloos veel mogelijkheden voor het maken van de ultieme droomreis. Van luxe wellness resorts aan zee in het zuiden tot indrukwekkende hikes door de jungles van het noorden, cocktails drinken in een hippe rooftop bar in Bangkok of sweet dreams in de nachttrein richting Chiang Mai. Een fijne massage op het strand, verse sappen, een detox of meditatiecursus met adembenemende zonsondergangen vind je op Koh Samui. Dansen tot in de vroege uurtjes kan het beste op Koh Phi Phi of tijdens een full moon party op Koh Lanta. Op zoek naar verlaten strandjes en eindeloze uitzichten? Reis dan af naar Koh Kood of Koh Mook voor het ultieme Robinson gevoel.

Fine dining

De fine dining scene in Bangkok is booming met meer toprestaurants in de stad dan ooit tevoren. Steeds meer internationale sterrenkoks openen een restaurant in de culinaire Thaise hoofdstad. Zoals ook de Nederlandse Henk Savelberg, die twee jaar geleden het Frans-Nederlandse toprestaurant Savelberg Thailand begon. Een ander toprestaurant is het Franse Le Normandie Bangkok, dat bekend staat als het beste haute cuisine restaurant van de stad. Voor een traditioneel Thais menu bezoek je restaurant Nahm, een van de beste van heel Azië met authentieke Thaise gerechten. Het aanbod aan high end restaurants in Bangkok blijft groeien en zelfs de wereldberoemde kok Jamie Oliver opent binnenkort zijn Italiaanse restaurant in de vernieuwde Siam Discovery Mall.

Bereikbaarheid

Bangkok wordt vanuit Amsterdam rechtstreek aangevlogen door KLM en EVA Air. Daarnaast zijn er verschillende andere luchtvaartmaatschappijen die – veelal met een overstap – op de Thaise hoofdstad vliegen. Met de groeiende populariteit van het land groeit ook het routenetwerk. Zo is Qatar Airways onlangs gestart met vluchten naar Chiang Mai en Krabi. Perfect voor reizigers die de drukte van de hoofdstad liever links laat liggen.

Zie voor meer informatie over Thailand en de nodige reisinspiratie www.tourismthailand.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.