Tentoonstelling over Uruzgan in Nationaal Militair Museum

Uruzgan Nu/Now

Tot en met 18 juni 2018 krijg je een beeld van de Nederlandse inzet in de tentoonstelling Uruzgan Nu/Now in het Nationaal Militair Museum (NMM). De compacte tentoonstelling focust daarbij op de resultaten van de wederopbouw. Afgelopen vrijdag is ‘Uruzgan Nu/Now’ geopend door Generaal-majoor bd T.W.B. Vleugels, commandant TFU1 (Task Force Uruzgan 1).

Uruzgan Nu/Now

Over de missie in Uruzgan wordt vaak gezegd dat de Nederlandse inzet ‘voor niets is geweest’. Deze tentoonstelling laat zien dat de inzet van de Nederlandse Krijgsmacht in Uruzgan wel degelijk positieve veranderingen heeft gebracht, maar ook dat er ruimte is voor verbetering met het oog op toekomstige missies.

Onderzoek

Architect Jan Willem Petersen, oprichter van het onderzoeks- en ontwerpbureau Specialist Operations, toerde ruim twee maanden zelfstandig door Uruzgan. Van de honderden projecten die door de Nederlanders in het kader van de wederopbouw werden uitgevoerd, inspecteerde hij er ruim veertig. De tentoonstelling laat twintig projecten in detail zien.

Voor meer informatie, surf naar www.nmm.nl of volg bezoek hen op Facebook en Twitter.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.