Tentoonstelling Secret Love verlengd t/m 8 mei 2016

Secret Love

De tentoonstelling Secret Love in het Tropenmuseum is verlengd tot en met 8 mei 2016. Secret Love is een tentoonstelling over LHBT’s in China waarmee kunstenaars het taboe hieromtrent bespreekbaar willen maken.

‘Het is voor het eerst dat er in Nederland een hedendaagse kunst tentoonstelling te zien is over het taboe in China rondom lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Zo’n onderwerp tonen wij graag langer aan het publiek,’ aldus Anne Marie Woerlee, Hoofd Tentoonstellingen van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Gerenommeerde kunstenaars

Secret Love toont het China van nu, waar kunstenaars bijdragen aan een toenemende bewustwording van de rechten voor LHBT’s én de strijd aangaan tegen de vooroordelen. De tentoonstelling omvat circa 45 werken van 10 gerenommeerde Chinese kunstenaars als Ma Liuming, Gao Brothers, Li Xiaofeng en Chi Peng. Vooral de toewijding van de kunstenaars om een verandering in gang te zetten, wordt in deze tentoonstelling benadrukt. Met hun kunstwerken dragen zij bij aan het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit.

Overname tentoonstelling uit Zweden

De tentoonstelling is overgenomen van het National Museums of World Culture in Zweden met als curator Si Han.

Meer weten?

Bezoek dan de site van het Tropenmuseum: tropenmuseum.nl/nl/tentoonstelling/SecretLove

Afbeelding: Hello Comrades 2 van Wang Zi, © Wang Zi

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.