Tentoonstelling in Rijksmuseum Volkenkunde wint internationale designprijs

rijksmuseum volkenkunde verlangen naar mekka

Rijksmuseum Volkenkunde heeft met de tentoonstelling “Verlangen naar Mekka”, die van september 2013 tot maart 2014 te zien was, een designprijs in de gewacht gesleept. Het betreft de jaarlijks door de Society for Experiental Graphic Design uitgereikte Merit Award 2014 in de categorie Exhibition. Het winnende ontwerp is van de hand van Kossmann.dejong; het succesvolle ontwerpbureau voor tentoonstellingsarchitectuur uit Amsterdam. Ook in 2013 werd een door Kossmann.dejong ontworpen tentoonstelling in Volkenkunde bekroond. Toen won de tentoonstelling “Het verhaal van de totempaal” (2012/2013) de SBID International Design Excellence Award 2013.

Lovend juryrapport
Rijksmuseum Volkenkunde en Kossmann.dejong zijn blij en trots dat hun samenwerking opnieuw in de prijzen is gevallen. De in Washington gevestigde SEGD (Society for Experiental Graphic Design) looft jaarlijks meerdere designprijzen uit. De tentoonstelling “Verlangen naar Mekka” kreeg van de jury het volgende lovende commentaar: “To engage, inform, and delight are key elements that I search for in an exhibition, and Longing for Mecca accomplishes all three. The visual display of artifacts, infographics, and personal stories create a rich tapestry of a religious experience unique to one of the world’s leading religions.” Kossmann.dejong werkt op dit moment aan het ontwerp voor de grote tentoonstelling Geisha die medio oktober 2014 in Rijksmuseum Volkenkunde te zien zal zijn.

Wereld van Culturen feliciteert Rijksmuseum Volkenkunde met deze prachtige prijs!

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.