Tentoonstelling Cool Japan verlengd tot 29 oktober

Khara

De tentoonstelling Cool Japan in Museum Volkenkunde wordt wegens succes verlengd. Nog t/m 29 oktober kunnen fans en nieuwkomers, jong en oud van deze tentoonstelling genieten. Deze verlenging kan niet ongemerkt voorbij gaan en wordt gevierd met een Manga Weekend, outdoor cinema en een symposium.

Recordtentoonstelling

Met Cool Japan heeft Museum Volkenkunde een recordtentoonstelling in huis. Inmiddels bezochten al meer dan 87.500 bezoekers deze tentoonstelling over de populariteit van hedendaagse Japan en hoe dit in de geschiedenis is geworteld. Naast historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie vind je er hedendaagse kunst en cute fashion uit de straten van Tokyo.  Ook samoerai, robots, Hello Kitty en Pokémon ontbreken niet.

Manga Weekend

Redenen genoeg om dit te vieren met een aantal speciale evenementen, zoals het Manga Weekend op 23 en 24 september. je wordt dan meegenomen in een wereld vol manga: workshops waarin je verschillende manga-stijlen leert tekenen, demonstraties van een stemacteur, laat je eigen manga-portret tekenen, volg speciale rondleidingen door de tentoonstelling en nog veel meer.

Summer Wars

Zaterdagavond 23 september is er bovendien een speciale filmvertoning. Buiten in de museumtuin zie je om 21:30 uur vanuit een zitzak de indrukwekkende anime-film Summer Wars. Deze filmhit vertelt het verhaal van de jonge scholier die de virtuele en echte wereld moet zien te redden van een enorme catastrofe. Kruip in je zitzak en geniet in de buitenlucht van deze bijzondere film.

Symposium

Op 4 en 5 september wordt een wetenschappelijk Cool Japan symposium georganiseerd, dat op dinsdag 5 september toegankelijk is voor iedereen. In de middag van 5 september zijn er bijzondere demonstraties uit de wereld van Cool Japan te zien. Onder andere door de Japanse kunstenaar en cute fasion pionier Sebastian Masuda. En door het kunstenaarstrio THREE, die ter plekke anime figures omsmelten tot nieuwe kunstvoorwerpen.

Voor alle programma’s en kaartverkoop surf naar cooljapan.volkenkunde.nl.

Afbeelding: © 2011 Khara; Directed by Hideaki Anno.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.