Syrische kinderen

De nieuwe cijfers over de oorlog in Syrië zijn huiveringwekkend. Inmiddels zijn bijna 4 miljoen Syriërs de grens over gevlucht, waarvan ongeveer de helft kind. Op Wereld Vluchtelingendag 20 juni jl. lanceerde Save the Children een website met een verzameling aangrijpende tekeningen, gemaakt door Syrische kinderen in Italië. Met deze tekeningen laat Save the Children je door de ogen van kinderen kijken naar hun verhaal en boodschap.

In 2014 arriveerden 42.323 Syriërs in Italië, waaronder 10.965 kinderen. Op het Centraal Station van Milaan, de plek waar veel vluchtelingen onder schrijnende omstandigheden wachten op hun doorreis naar andere Europese landen, heeft Save the Children de tekeningen. Pim Kraan, directeur van Save the Children: “De tekeningen van deze kinderen vertellen verhalen over de verschrikkingen die zij in hun vaderland en tijdens hun huiveringwekkende tocht naar veiligheid hebben meegemaakt. Medewerkers van Save the Children vangen deze kinderen op, bieden ze een luisterend oor en bescherming in dag- en opvangcentra zodat ze hun trauma’s kunnen verwerken.”

“De tekeningen van deze kinderen vertellen verhalen over de verschrikkingen die zij in hun vaderland en tijdens hun huiveringwekkende tocht naar veiligheid hebben meegemaakt.”

Hoewel veel van de tekeningen angst en terreur ademen, zitten er ook duidelijke tekenen in van hoop voor de toekomst en dankbaarheid voor de ontvangen hulp. Save the Children roept iedereen op om te luisteren naar de boodschap van Syrische kinderen, zoals Khaleds tekening ‘Journey of Death’, hierboven afgebeeld.

Meer informatie over en tekeningen van Syrische kinderen

Zie voor meer informatie en tekeningen de site blog.savethechildren.it/syria_unforgettable_symbols

Afbeelding: Journey of Death van Khaled.

Bron: ANP

Essentials voor backpackers