Symposium over Srebrenica in Nationaal Militair Museum

Op vrijdag 10 juli a.s. organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) een symposium over de val van Srebrenica, nu 25 jaar geleden: ‘Srebrenica – en nu?’. 11 juli is het 25 jaar geleden dat de Bosnische enclave Srebrenica in handen viel van Bosnisch-Servische troepen, met dramatische gevolgen. Het NMM staat hierbij stil en wil nagaan welke lessen de krijgsmacht 25 jaar later uit Srebrenica heeft getrokken.

Srebrenica – en nu?

Sprekers tijdens het symposium zijn onder andere Bert Bakker, voorzitter parlementaire enquêtecommissie Srebrenica, Christ Klep, militair historicus en Erwin Kamp, hoofdkrijgsmachtraadsman. De sprekers gaan met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen, onder leiding van Frank Westerman.

Westerman, schrijver-journalist en auteur van onder meer ‘De Slag om Srebrenica. De aanloop, de val, de naschok’, drong destijds als correspondent van de Volkskrant tweemaal tot de door Dutchbat bewaakte enclave door en schreef na de val en de massamoord op duizenden Bosniërs een reeks onthullende artikelen voor NRC Handelsblad.

Het symposium

Het symposium wordt gehouden op vrijdag 10 juli van 13.00 tot 15.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Het symposium is daarom online te volgen.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle sprekers op www.nmm.nl of volg het museum via Facebook en Twitter. Een link naar het te volgen symposium staat vanaf 4 juli op nmm.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.