Survival International lanceert jaarlijkse tribale fotografiewedstrijd

tribale fotografiewedstrijd

Survival International – een internationale beweging die opkomt voor de rechten van inheemse stammen – heeft de derde editie van haar tribale fotografiewedstrijd  aangekondigd.

Middels de internationale fotowedstrijd wil de organisatie bewustwording bewerkstelligen rondom de levensstijlen en de bedreigingen van tribale stammen. Zowel professionele als amateurfotografen worden uitgenodigd aan de competitie mee te doen.

Jury

In de jury zitten Stephen Corry, directeur van Survival International, Francesca Casella, Coördinator Survival International Italy, Little Black Gallery Co-Founder Ghislain Pascal en Max Houghton, hoofddocent Fotografie aan de London College of Communication.

Categorieën

De competitie beslaat de volgende categorieën:

– Guardians: foto’s waarbij inheemse stammen gepresenteerd worden als beschermers van de natuur;
– Community: portretten van relaties tussen individuen, families of stammen;
– Survival: foto’s waarbij de verschillende manieren van leven van inheemse stammen in beeld zijn gebracht.

Kalender

De twaalf winnende inzendingen worden gepubliceerd in de kalender voor 2017 van Survival International waarbij de grote winnaar op de cover verschijnt.

Meer informatie?

Alle ingezonden foto’s dienen niet meer dan tien jaar geleden geschoten te zijn. Sluittijd inzendingen is 30 april 2016. Voor meer informatie en details over de fotocompetitie van Survival International, surf naar www.survivalinternational.org/photography.

Afbeelding: winnende foto 2016, Bajau, Malaysia, 2013 © Soh Yew Kiat/Survival International.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.