Survival International lanceert jaarlijkse fotowedstrijd

Survival International photo contest

Survival International, de internationale organisatie voor de rechten van inheemse stammen, kondigt haar vierde wereldwijde fotowedstrijd aan. De competitie is gericht op de bewustwording rond tribale stammen, hun unieke manier van leven en de bedreigingen van hun bestaan. Zowel amateur als professionele fotografen zijn uitgenodigd mee te doen. Ga jij de uitdaging aan? 

Tribale natuurbeschermers

Met het thema van dit jaar, tribale natuurbeschermers, wordt gezocht naar prachtige plaatjes van inheemse stammen in hun natuurlijke omgeving die laten zien dat ze de beste beschermers van hun natuurgebied en leefomgeving zijn. Het thema sluit uit aan bij de campagne Stop the Con! van Survival International waarmee ze aandacht vragen voor tribale stammen als beste natuurbeschermers van hun leefomgeving.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit de directeur van Survival International, Stephen Corry, Italiaanse coördinator van Survival Francesca Casella, The Little Black Gallery medeoprichter Ghislain Pascal, hoofddocent fotografie aan de London College of Communication Max Houghten en bekroonde fotograaf Edmund Clark.

Twaalf winnaars verschijnen op Survivals kalender van 2018. Met de foto van de absolute winnaar op de cover.

Meer informatie

Alle ingezonden foto’s mogen niet ouder zijn dan 10 jaar. De laatste datum waarop je je foto kunt inzenden, is 30 april 2017. Voor meer informatie, surf naar www.survivalinternational.org/photography.

Afbeelding: de grote winnaar van vorig jaar, a Dani man in West Papua © Magda Zelewska.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.