Streets of the World Straatmuzikantenfestival

Streets of the World

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei van 12:00 tot 19:00 uur organiseert een van onze favo projecten, het  Streets of the World Photo Museum, een groot straatmuzikantenfestival. Het pop-up fotomuseum op het Hembrugterrein in Zaandam, biedt deze dagen eenmalig een podium aan straatmuzikanten van over de hele wereld. 

Zo maak je kennis met het wereldwijde straatleven via muziek, streetfood gerechten en levensgrote foto’s. Toegang voor het Straatmuzikantenfestival is gratis en alle leeftijden zijn welkom voor een dansje door vijf verschillende continenten op livemuziek uit heel veel landen.

Wereldmuziek, streetfood & jamsessies

Van Latin tot doedelzak en van Bluegrass tot Gipsy; er is muziek voor iedereen. Gitarist Jeff Heijne brengt bijvoorbeeld diverse stijlen flamencomuziek ten gehore en bij de Caribische steelpanmuziek van Mr. Steel gaan je voeten vanzelf van de vloer. Brazilian Fresh Summer Sounds geeft je een Latin zomer en Hailander weet wel raad met hun Schotse doedelzakken.

Bluegrass liefhebber? Dan is BarnYard Tea van de partij. Zo zijn er nog veel meer straatmuzikanten die je dit weekend mee op reis nemen naar hun muzikale roots. Als je graag ook zelf muziek maakt, doe dan mee aan de jamsessies op het grote podium. Iedereen die klaar is met dansen, kan uiteraard plaatsnemen voor smakelijke streetfood gerechten en verhalen uit verschillende wereldkeukens.

Programma voor de kids

Maar ook voor kinderen volop avontuur. Kids mogen op puzzeltocht door het museum, zich laten schminken door Rosa Frambosa en zelf muziekinstrumenten maken van gerecycled materiaal.

Streets of the World

Fotojournalist Jeroen Swolfs, oprichter van het Streets of the World Photo Museum, reisde de afgelopen 7 jaar naar 195 landen waar hij het straatleven fotografeerde en samenbracht in het project Streets of the World. ‘Ik maakte een positief verhaal over gelijkheid, verbinding en overeenkomsten in alle culturen van de wereld,’ aldus Swolfs.

Met het Streets of the World Straatmuzikantenfestival neemt Jeroen Swolfs je deze keer niet alleen met je ogen, maar ook met je oren mee op wereldreis.

Project PassionFruit

Dat doet Swolfs niet alleen, maar samen met Stijn de Laat van Project PassionFruit. Project PassionFruit maakte audio-opnames van meer dan honderd straatmuzikanten. Door composities te maken en te delen, geeft Stijn de Laat straatmuzikanten van over de hele wereld een podium om op te spelen.

Beide mannen zoeken op geheel eigen wijze naar de positieve verbinding tussen verschillende culturen. Dit weekend neemt Stijn de Laat, samen met de straatmuzikanten, live de laatste tracks van zijn 3FM-compositie op in een pop-up studio en bouwt verder aan een Streets of the World theme song. Hij laat ook een voorproefje zien van zijn wereldreis in de documentaire Project PassionFruit, die later dit jaar verschijnt.

Gratis op muzikale wereldreis

Kortom: gedurende het hemelvaartweekend ga je in het Streets of the World Photo Museum op muzikale wereldreis. Het evenement op het Hembrugterrein in Zaandam is beide dagen van 12:00 tot 19:00 uur te bezoeken en de toegang is gratis.

Bekijk de website van Streets of the World voor meer informatie over de locatie en het programma. Aanmelden voor Facebook.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.