Streets of the World Photo Museum gaat weer open

Cuba, Havanna © Jeroen Swolfs.

Eén van onze favoriete tentoonstellingen – Streets of the World Photo Museum in Zaandam – heeft haar deuren weer geopend voor een nieuw seizoen. Na een succesvol eerste jaar in 2017 met 10.000 museumbezoekers, gaat het project over de wereldreis van fotojournalist Jeroen Swolfs nu een tweede seizoen in. Het fotomuseum op het Hembrugterrein is de hele zomer geopend voor publiek.

Het Streets of the World Photo Museum is gevestigd in een voormalig magazijn van Defensie, heeft vier verdiepingen en een oppervlakte van 3800 m2. Je dwaalt als het ware door een doolhof van buitenlandse straten, pleinen en markten. Tijdens die ontdekkingsreis door de continenten en hoofdsteden van de wereld, krijg je een inkijkje in honderden verschillende culturen. De levensgrote fotoprints tonen allerlei momentopnames uit het leven, denk aan een kleurrijke straat in Havana Cuba, een markt vol met rijp fruit in Kathmandu Nepal of een potje outdoor pool in Tajikistan Dushanbe. Het project bestaat uit 195 foto’s van 195 hoofdsteden in 195 landen.

Streets of the World Tour

Het Streets of the World Photo Museum is onderdeel van de Streets of the World Tour, waarvoor Jeroen Swolfs de hoofdsteden van de wereld nog een keer gaat bezoeken. Hij wil de 195 verhalen en foto’s die hij in zeven jaar verzamelde, terugbrengen naar alle landen via unieke foto-exposities. Denk aan pop-up fotomuseums zoals het museum in Zaandam, maar ook aan grote buitenexposities. De eerste ‘Streets of the World Tour’ locatie was in de voormalig bierbrouwerij van Carlsberg in Kopenhagen, Denemarken, in de zomer van 2017. Streets of the World werkt momenteel aan een expositie in de voortuin van het Rijksdaggebouw in Berlijn en aan een drie kilometer lange guided-tour langs de rivier in het oude centrum van Dubai.

Het museum is vanaf nu iedere vrijdag tot en met zondag open van 10:00 – 18:00 uur. Vanaf woensdag 18 juli is het museum iedere woensdag tot en met zondag open van 10:00 – 18:00 uur. Het Museum ligt aan het Noordzeekanaal op het Hembrugterrein in Zaandam, adres is Slaghoedje 52.

Voorproefje van Streets of the World? Bekijk de National Geographic Documentaire waarin Jeroen gevolgd wordt tijdens zijn wereldreis. Of lees ons artikel over de wereldse tentoonstelling.

Afbeelding: Cuba, Havanna © Jeroen Swolfs.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.