St. Maarten is getting back on track voor toeristen

Philipsburg St. Maarten

‘St. Maarten is getting back on track.’ Dat was de boodschap van de nieuwe minister van Toerisme van St. Maarten, Mr. Stuart Johnson, tijdens het State of the Industry Event op 21 september in het Muziekgebouw aan het IJ. Hoewel toerisme vaak twee kanten van de medaille bevat, is het voor de opbouw van St. Maarten na orkaan Irma fijn dat er geld in het laatje komt. Daarom laten we je weten dat je weer op reis kan naar the friendly island.

Voor orkaan Irma over het land raasde, had het eiland 394 wekelijkse vluchten. ‘De commerciële vluchten bevinden zich nu op 80 procent van wat ze voorheen Irma waren, met praktisch alle grote luchtvaartmaatschappijen terug. Het jaar 2020 geldt als deadline voor het volledige herstel van het landingsgebied’, laat May-Ling Chun, directrice van het St. Maarten Tourist Bureau, weten.

Cruises

De cruisehaven van St. Maarten was al snel back in business. Begin december kwamen de eerste cruiseschepen de haven van St. Maarten weer binnen. Daarmee was een terugkeer van het toerisme op St. Maarten een feit. Vanaf januari 2018 liggen er dagelijks weer 2-4 cruise schepen tegelijk in de haven en ontving de haven 972.000 cruisepassagiers. Deze week werd de miljoenste cruisepassagier van dit jaar verwelkomd. 

Excursies, restaurants en het strand

Momenteel zijn er 51 bedrijven die excursies aanbieden weer geopend. Dit is ongeveer 85% van het aantal van voor orkaan Irma. Van de 300 restaurants zijn er inmiddels weer 150 heropend. En daar komen dagelijks nieuwe bij.  ‘Ook de stranden zijn weer schoon en klaar om toeristen te ontvangen’, meldt Olivier Louis, European market manager l’Office de Tourisme Saint-Martin.

Slapen

Ook je bed is weer in orde. Uit het hotelonderzoek van het St. Maarten Tourist Bureau blijkt dat er momenteel 1.328 kamers beschikbaar zijn op het Nederlandse deel van St. Maarten. ‘Dit is 34% van de capaciteit van voor de orkaan. Voor het vierde kwartaal worden dat 2.167 kamers (56%) en tijdens het eerste kwartaal van 2019 zal de capaciteit naar verwachting zijn opgetrokken naar 2.726 kamers, goed voor 70% van de capaciteit pre-Irma’, zegt Chun.

Afbeelding: Philipsburg and the Great Bay, Saint Martin island, Caribbean, door Clavius66 op Wikimedia, met licentie CC BY-SA 3.0.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.