Spendeer je meivakantie bij Museum Volkenkunde met Boeddha binnenstebuiten

Meivakantie in Museum Volkenkunde
Nederland, Leiden, 29 januari 2012, Boeddhisme festival Museum Volkenkunde te Leiden Rijksmuseum voor Volkenkunde te Leiden / The National Museum of Ethnology ) Boeddha Boeddhazaal boeddhabeelden beelden tentoonstelling kinderen jeugd jongeren foto; Peter Hilz

Met dit druilerige weer begint je meivakantie niet echt goed. Om je vakantie niet in het water te laten vallen, raden wij je aan om naar binnen te gaan. En wel ‘binnenstebuiten met Boeddha’, want wie wil weten waarom Boeddha’s vaak in kleermakerszit zitten of een bultje op hun voorhoofd hebben, is deze meivakantie bij Museum Volkenkunde aan het goede adres. Tijdens de familierondleiding Boeddha binnenstebuiten leer je echt alles over deze beroemde spirituele leider.

Meivakantie in Museum Volkenkunde

Lekker ontspannen tijdens een workshop Yoga voor het hele gezin of juist energie opdoen tijdens de workshopChoy Li Fut Kung Fu? Of liever rustig luisteren naar verhalenvertellers of ontspannend meekleuren aan een grote Mandala? Het uitgebreide activiteitenprogramma biedt voor ieder wat wils. Naast rondleidingen, workshops, muzikale optredens met Japanse trommels of de Caisa hangdrum, kunnen kinderen met de digitale route op Boeddhistische ontdekkingsreis door de tentoonstelling. Wie alle vragen heeft beantwoord, is een heleboel over het leven van De Boeddha te weten gekomen en verdient bovendien een mooie beloning!

Van levensverhaal tot inspiratiebron

Als je DE BOEDDHA bezoekt, maak je een reis langs belangrijke boeddhistische plaatsen op aarde, door bijvoorbeeld Thailand, India, Indonesië, China, Myanmar, Japan en Tibet. Ook voert de reis door eigen land. Vier gloednieuwe documentaires geven een actuele blik op boeddhisten en boeddhisme in Nederland. Bewonder de unieke hoeveelheid Boeddhabeelden en ervaar de verbindende kracht van deze wereldgodsdienst.

De tentoonstelling is t/m 14 augustus in Museum Volkenkunde te zien. Medio september 2016 is de tentoonstelling in het Tropenmuseum in Amsterdam te bewonderen.

Voor meer informatie over tentoonstelling DE BOEDDHA, bezoek de website van Museum Volkenkunde.

Foto: Peter Hilz

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.