SOS Kinderdorpen organiseert uitdagende challenge in de jungle van Indonesië

Jambi Province, Sumatra, Indonesia

Halverwege 2018 vindt de SOS Family Challenge – Jungle Expeditie Indonesië van SOS Kinderdorpen plaats en trekken max 30 deelnemers zes dagen door de dichtbegroeide jungle van Noord-Sumatra. Deelnemers laten zich sponsoren en met deze opbrengst zorgt SOS Kinderdorpen dat kinderen in Indonesië in een liefdevolle familie opgroeien. 

SOS Kinderdorpen in Indonesië

Ondanks dat Indonesië de afgelopen decennia een economische groei doormaakt, leeft 10,9% van de bevolking nog altijd onder de armoedegrens. De slechte leefomstandigheden van arme en kwetsbare families treft met name kinderen. In de dagelijkse praktijk zien SOS-medewerkers dat families uit pure wanhoop hun eigen kinderen in de steek laten. SOS Kinderdorpen gelooft dat kinderen het beste kunnen opgroeien bij hun biologische familie. De organisatie heeft om deze reden familieversterkende programma’s opgezet om te zorgen dat een kind bij zijn eigen familie kan blijven. Alleen als dat niet lukt, krijgen kinderen een nieuw thuis. De kinderontwikkelingsorganisatie heeft er acht kinderdorpen.

Ambassadeurs voor het leven

De SOS Family Challenge – Jungle Expeditie is de tweede Challenge die SOS Kinderdorpen organiseert. De eerste Challenge staat in 2018 naar Oeganda gepland. Die Challenge is inmiddels volgeboekt. ‘Een club van 15 enthousiastelingen komt voor ons in actie en gaat een pittige uitdaging aan. We verwachten dat de SOS Family Challenge Jungle Expeditie ook snel zal gaan qua boekingen’, aldus Margot Ende, directeur van SOS Kinderdorpen.

Ende voegt toe: ‘Op de informatieavonden horen we dat het doel van ons werk ook echt een motivatie is, dus dat de mensen echte ambassadeurs van ons werk willen worden om nog meer kinderen te helpen. De deelnemers zullen voor hun deelname allemaal hun eigen netwerk benaderen om fondsen te werven. Op die manier maken, via deze avonturiers, veel mensen kennis met ons werk.’

Geïnteresseerden 

Voor geïnteresseerden die overwegen om aan de Challenge deel te nemen, organiseert SOS Kinderdorpen informatieavonden door het hele land. Deelnemers dienen fit en gezond te zijn om dit avontuur aan te gaan. Ook komen aan bod: vaccinaties, trainingsschema ter voorbereidingen en kledingadvies.

Wil jij deelnemen? Kijk voor meer informatie en data van de informatieavonden op www.soskinderdorpen.nl/sosfamilychallenge.

Afbeelding: Van Rainforest Action Network op Flickr, met Creative Commons licentie Attribution-NonCommercial 2.0 Generic

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.