Songkran festival 2018

Songkran Festival 2018

Het Songkran festival staat weer voor de deur, een absolute must op de bucketlist van iedere reiziger. Door heel Thailand wordt van 13 tot 15 april het Thaise Nieuwjaar gevierd. Songkran wordt gezien als ultiem familiefeest waar locals en toeristen samen het nieuwe jaar vieren. Het is een van de belangrijkste festivals van het land.

De belangrijkste traditionele activiteit bij de viering is het wassen van Boeddhabeelden in lokale tempels met geparfumeerd water. Dit water wordt opgevangen en vervolgens heel voorzichtig over de handen van oudere familieleden gegoten. Een ritueel voor geluk. Overal in het land kun je terecht voor een mooie inleiding van het Thaise Nieuwjaar. Uiteraard in de grote steden, maar ook in regio’s zoals Sing Buri, Kalasin en Chanthaburi.

Grand Songkran Celebrations

De Thaise hoofdstad staat vanaf 13 april volledig in het teken van Grand Songkran Celebrations. Net als in de rest van Thailand wordt het straatbeeld van Bangkok gedomineerd door de vele watergevechten waarbij droog blijven echt geen optie is. Overal is het feest en kijk vooral niet gek op als iemand poeder in je haar probeert te smeren en ‘Sawa Dee Bhee Mai!’ roept, oftewel Vrolijk Nieuwjaar!

Zie voor meer informatie over Thailand en het Songkran festival www.tourismthailand.org.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.