Shrew Her

Shrew Her

Man, vrouw – eeuwige trouw. Wat betekent dat anno 2017? Bepalen we zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur, traditie en labels rollen aan die sociaal gewenst zijn?

Traditionele rollen?

Regisseur en schrijver Ira Kip co-creëerde – op basis van Shakespeare’s controversiële stuk Taming of the Shrew – ‘Shrew Her’. In samenwerking met vijf queer vrouwen ontstond deze spraakmakende voorstelling. Kip onderzocht in het licht van de klassieker hoe traditionele man/vrouw verhoudingen en gender rollen ons persoonlijke beeld en de maatschappij vormen. Het resultaat is een vernieuwend theater. Beeldtaal, klassiek theater, fysiek spel, ritmische teksten en publieksparticipatie worden in dit hedendaagse stuk één.

Artistiek gesprek rond diaspora

De Caribische Ira groeit op in Amsterdam. Tijdens haar studie Theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ontdekt ze al snel dat haar visie en ambities als theatermaker, het Nederlandse theaterlandschap ontstijgen. Op zoek naar een artistiek gesprek rondom diaspora besluit ze een Master regie aan The New School for Drama in New York te volgen. Vervolgens woont ze daar meer dan tien jaar. Als deel van de ‘Nieuwe Makersregeling’ van het Fonds Podiumkunsten is Ira inmiddels weer in Amsterdam om vanuit haar wereldse perspectief verschillende theaterstukken te creëren. En op sociaal maatschappelijk niveau iets bij te dragen aan de LGBTQ gemeenschap en cultuur.

De premiére is op woensdag 4 oktober, 20.30 uur in het Compagnietheater in Amsterdam. Op 5 oktober om 20.30 uur is er nog een voorstelling in hetzelfde theater. Voor meer zie www.rightaboutnowinc.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.