Seminar met André Kuipers en De Nieuwe Dominee: de wereld op zijn kop

Seminar met André Kuipers en De Nieuwe Dominee

Op zondag 25 januari 2015 organiseert De Nieuwe Dominee Groep een rendez-vous met André Kuipers in Op Hodenpijl te Schipluiden, een bourgondische buitenplaats in Midden-Delfland.

Er gaat de komende 50 jaar meer veranderen dan in de afgelopen 500 jaar. Dit seminar neemt de deelnemer mee op reis naar zichzelf en zijn/haar plek in die veranderende samenleving. Humanity, ofwel samenredzaamheid, staat centraal deze dag. André Kuipers en Robert van den Bout confronteren en prikkelen deelnemers met de huidige koers in Nederland en de noodzaak om te veranderen.

De aarde is – ook op zijn kop gezien – een betoverende planeet

Wubbo Ockels pleitte voor Humanity, de Mensheid, het bewustzijn van wie we zijn en wat de aarde voor ons betekent. André Kuipers is, evenals Ockels, één van de weinige mensen op aarde die uit eigen ervaring kan vertellen hoe anders het zicht op de aarde vanuit de ruimte is. Grenzen vervagen en activiteiten als ontbossing en luchtvervuiling worden zichtbaar voor het blote oog. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden. André Kuipers zet zich in ten dienste van de samenleving, met een bijzondere focus op duurzaamheid, wetenschap, educatie, voorlichting en het ondersteunen van goede doelen.
Het is astronauten als Kuipers en Ockels gegeven om naar de aarde te kijken vanuit een perspectief wat slechts voor een enkeling is weggelegd. Dit heeft hen het besef gebracht hoe belangrijk het is de aarde voor toekomstige generaties leefbaar te houden en dat geloven in de mensheid een andere manier van denken is.

Pro actief naar een nieuw fundament

De Nieuwe Dominee, Robert van den Bout, heeft er zijn doel van gemaakt om de maatschappij vaardigheden (terug) te geven om echt anders te denken, anders te kijken, zelfs om anders te gaan zijn. Waar legio denktanks ingaan op duurzaamheid en milieu, gaat Robert van den Bout in op ons “mens zijn”, hoe we met elkaar omgaan, hoe we ons welzijn ondermijnen door te vergeten dat we allemaal behoren tot één soort en dat is de mensheid. Het is zijn overtuiging dat de mens in staat is om zijn leefomgeving te veranderen ten goede van zichzelf. Het is geen oplossing om onze huidige manier van handelen en zaken doen slechts aan te passen. Om er voor te zorgen dat we overleven in de toekomst zullen we een nieuw fundament moeten leggen.

[tabs]

[tab title=”Voor wie is het seminar met André Kuipers en De Nieuwe Dominee”]

Voor iedereen die beseft dat het anders moet en die mensen wil ontmoeten die al bezig zijn met anticiperen op de toekomst. Dit seminar met De Nieuwe Dominee en André Kuipers is een unieke gelegenheid om met gelijkgestemden vernieuwende en innoverende contacten te leggen. De websites www.denieuwedominee.nl en www.ophodenpijl.nl bieden alle informatie over het interactieve event, inclusief de mogelijkheid tot inschrijven.

[/tab]

[/tabs]

Seminar met André Kuipers en De Nieuwe Dominee Seminar met André Kuipers en De Nieuwe Dominee

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.