Sebastião Salgado en Vanity Fair vragen aandacht voor bedreigd volk

Sebastião Salgado en Vanity Fair

Amerikaanse Vanity Fair en Sebastião Salgado, wereldberoemde Braziliaanse fotograaf, publiceerden in de december uitgave een reeks zeer bijzondere foto’s van deze fotograaf om aandacht te vragen voor de Awá-indianen in de Amazone.

De Awá zijn een van de laatste jager-verzamelaarsstammen in het Amazonegebied. Hun natuurlijke omgeving is snel aan het verdwijnen. Houtkappers en veeboeren dringen met geweld hun woud binnen en dragen dodelijke ziektes over. Volgens mensenrechtenorganisatie Survival International worden de Awá acuut bedreigd met uitsterven.

Salgado verbleef samen met Vanity Fair redacteur Alex Shoumatoff een aantal weken in het Amazonewoud bij de Awá. De 13 pagina tellende reportage werd op 1 november wereldwijd gepubliceerd.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.