Rondtoeren in Amerika met iconische aluminium Airstream trailer

Airstream trailer door LieIrruc
© Lielrruc

Mocht er een Nederlander zijn die hem nog niet kende, dan heeft het programma ‘All You Need is Love’ hem wel onsterfelijk gemaakt. De markante ronde zilverkleurige aluminium vintage trailer die onder de naam ‘Airstream trailer’ al sinds de 30-er jaren furore maakt in Amerika.

Is een camperreis in Amerika al vaak een droom voor menig vakantieganger, rondtoeren met zo’n stoere hippe trailer zal voor velen de ultieme road trip zijn. Deze droom kan nu gerealiseerd middels Travelhome, die deze Amerikaanse icoon, met douche, magnetron, radio, cd speler, koelkast, airco, tv, dvd en iPod, in haar aanbod heeft opgenomen.

West-Amerika camperbestemming per uitstek

De westkust van Amerika dient als camperbestemming bij uitstek, met steden als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco. In deze driehoek bevinden zich bekende natuurparken waaronder de Grand Canyon, Yosemite, Bryce Canyon, Zion, Arches, Rocky Mountain National Park en Sequoia National Park. Ophaallokaties voor de Airstream trailers zijn ideaal gelegen om dit deel van Amerika te verkennen. De combinatie trekauto en trailer heeft een relatief voordeel: in tegenstelling tot een camper, kun je je huis op wielen gewoon op de camping laten staan en de omgeving verkennen in de pick up.

De uitvinder

Pionier achter de bouw van de Airstream was de Amerikaan Wally Byam. Hij werkte als copywriter en begon later zijn eigen reclameburo waar hij onder meer een blad maakte voor doe-het-zelvers. Hij plaatste een aangekocht artikel over het bouwen van een trailer, maar kreeg daar veel negatieve reacties op van lezers. Dat moet beter kunnen, dacht hij en begon zelf een trailer te bouwen. Dit prototype was de aanloop naar de oprichting van Airstream in 1931.

astonmartinkl
© Aston Martinkl

Meer informatie?

Het volledige camperaanbod, informatie over de uitrusting van de trailers, foto’s en prijzen staan op www.camper.nl en www.travelhome.nl. Behalve Amerika biedt Travelhome ook campers aan in Canada, Argentinië, Australië, Chili, Finland, IJsland, Namibië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje en Zuid-Afrika.

Huurperiode van de Airstream is ieder jaar tussen begin april en eind oktober.

Uitgelichte afbeelding: Lielrruc

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.