Romantiek in Centraal-Amerika

Panama City

De mooiste zonsondergangen in Guatemala, hiken door nationale parken in Costa Rica, uit eten in Panama City en chillen op stranden in Belize. Tijd voor wat liefde op Wereld van Culturen: geniet met je grote liefde van een bijzondere vakantie in veelzijdig Centraal-Amerika.

Zonsondergang bij Lake Atitlan in Guatemala

Zonsondergang bij Lake Atitlan is magisch, helemaal als je deze ziet vanaf een bootje op het water. Sluit je dag op een van de mooiste meren ter wereld bijvoorbeeld af bij Club Ven Aca, dat een restaurant, terras en infinity pool met werelds uitzicht heeft.

Romantisch beach life in Belize

Of zie de zon verdwijnen achter de einder in Belize. En dan vooral bij het enorme rif dat zich uitstrekt over een lengte van ruim 300 km, het grootste op het westelijk halfrond. Ga samen duiken of snorkelen en verblijf in een Beachfront Casita.

Urban life en regenwoud in Panama City

Panama City is een mooie stek om urban life te ontdekken. Daarnaast kun je er uitstekend eten. Bijvoorbeeld bij Restaurante Trapiche, typische Panamese cuisine waarbij de chefkok gebruikmaakt van lokale streekproducten. Geniet vervolgens van de moderne skyline en de groene natuur van het nationale park Camino de Cruces. Heuvels, valleien, tropisch regenwoud, watervallen en vogels als de trogon en de wurgarend zorgen voor een magisch geheel op slechts 15 kilometer rijden vanaf het stadscentrum.

Hiken door de natuur van Prusia in Costa Rica

Voor de mooiste foto’s en memorabele momenten samen ga je naar Parque Prussia in Cartago in Costa Rica. Dit gebied ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de hoofdstad San José en behoort tot het Irazú Volcano National Park. Ga er wandelen op ruim 16 kilometer aan natuurpaden, omringd door eucalyptusbossen en talrijke vogelsoorten.

Surfen bij Playa el Tunco in Salvador

Playa el Tunco hoort ook zeker op het lijstje als je met z’n tweeën door Centraal-Amerika toert. Hier draait alles om surfen, relaxen en chillen. Maar ook uit het eten van pupusas (Salvadoraanse gevulde tortilla’s) en de zon zien ondergaan met je voeten in het zand.

Voor meer informatie over hotels en restaurants van Centraal Amerika, bezoek www.visitcentroamerica.com.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.