Roadtrippen in een dertig jaar oude Lada door Georgië

Lada Georgië

Vanaf nu kun je de oude, bergachtige Sovjet-parel in ruim dertig jaar oude bolides ontdekken. Huur je Lada en cruise door intrigerend Georgië. Het land werd vorig jaar door Tripadvisor geplaast in de top 3 opkomende bestemmingen. De Lada’s bezorgen je een mooie ervaring en laten je ontdekken waarom Georgië vroeger de vakantie-hotspot van de Sovjet Unie was.

‘De Lada is het symbool van de Sovjet Unie. Het is een auto met karakter’, aldus Willem van Houten, co-founder van Travel By Any Means. ‘Georgië was vroeger de parel van de Sovjet-Unie en als je rondrijdt zie je waarom. De Lada maakt de ervaring extra bijzonder. De historie en de ziel van het land komen je toe; rondrijdend met een van de Lada’s is er geen ontkomen aan, of je nu in of uitstapt.’

Cruisen door de Kaukasus

Kijk vanuit je Lada vanaf vijfduizend meter hoogte uit over de Kaukasus, cruise langs de kustlijn van de Zwarte Zee en geniet van het turbulente Tbilisi. De ongerepte natuur en het subtropische klimaat zorgen ervoor dat de bestemming het hele jaar heerlijk is om te bezoeken. In de winter ga je er skiën en snowboarden in ongerepte wintersportgebieden, terwijl je in de zomer de kust en de wijngebieden verkent.

Georgië

Een gave manier om zo’n interessant land te ontdekken met haar fascinerende en mysterieuze bevolking, vinden wij. En dus is dit op onze bucketlist gezet! Het land dat grenst aan de Zwarte Zee, Rusland, Turkije, Armenië en Azerbeidzjan, intrigeert enorm. Georgiërs, die zichzelf Kartvelebi noemen, zijn over het algemeen christelijk, waarvan het overgrote deel lid is van de orthodox Georgische kerk. 10% is moslim. Adzjaren, Mingreliërs en Svaneten behoren als Georgiërs tot de groep meerderheden. Armeniërs, Azerbeidzjanen, Russen, Osseten, Abchazen en Arameeërs scharen zich tot de etnische minderheden.*

Georgiërs zijn best trots op hun nationale keuken. Chatsjapoeri, een plat brood dat met kaas gevuld is, beslaat vele varianten* en zal je zeker niet ontgaan. En naar verluid is de gastvrijheid is in het geboorteland van Jozef Stalin ongekend. Alle reden om in die Lada te stappen en die roadtrip te maken.

Lada

Je hoeft niet lang te zoeken naar een Lada, het perfecte vervoersmiddel dat past bij een oude Soviet republiek, om het land mee te doorkruisen. Willem van Houten (26) en Evert Brolsma (27) zijn na hun fascinatie Travel By Any Means gestart om jou als nieuwsgierige kosmopoliet met Georgië kennis te laten maken. Kijk voor informatie over Georgië en het huren van een Lada op tbam.ge.

*Bron: Wikipedia.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.